UTC−05:00

(Пренасочено од Време во Перу)

UTC−05 е ознака за временското отстапување од UTC во износ од −05 часа.

UTC−05: сино (јануари), портокалово (јули), жолто (цела година), светлосино - морски површини

Се користи во источниот часовен појас како стандардно време и во централниот часовен појас како летно време (DST).[1]

Во Средна Америка овој појас се смета за западнокарипски часовен појас.

Стандардно време низ целата годинаУреди

Источно стандардно времеУреди

КарибиУреди

Средна и Јужна АмерикаУреди

Стандардно време во зима на северната полутопкаУреди

КарибиУреди

Источно стандардно времеУреди

Летно време на северната полутопкаУреди

Централно летно времеУреди

Летно време на јужната полутопкаУреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди