Временско отстапување

Временско отстапување или часовно отстапување е утврдено со меѓународна спогодба како бројот на часови и минути од координираното универзално време (GMT, приближно). Многу часовни појаси користат две временски отстапувања: едно за стандардно време, и едно за летно сметање на времето.

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди