Небраска е сојузна држава од САД, којашто се наоѓа во централниот дел од земјата. Главен град на Небрсака е Линколн, а најголем град е Омаха, кој се наоѓа на границата со сојузната држава Ајова.

Знаме на Небраска

Небраска како тема во уметноста и во популарната култура

уреди
  • „Небраска“ (Nebraska) - песна од истоимениот албум на американскиот рок-музичар „Брус Спрингстин“ (Bruce Springsteen) од 1982 година.[1]

Наводи

уреди