Витали Галков (роден 26 мај 1939) — руски кану-спринтер кој се натпреваруваше во шеесеттите. Тој освои бронзен медал во дисциплината Ц-1 1000 метри на Летните олимписки игри 1968 во Мексико Сити

Витали Галков
Медали
Кану-спринт мажи

Летни олимписки игри

Бронзен медал – трето место 1968 Мексико Сити C-1 1000 m
ИКФ Светско кану првенство
Сребрен медал – второ место 1963 Јајце C-2 1000 m

Галков исто така освои сребрен медал во дисциплината Ц-2 1000 метри на ИКФ Светското кану првенство 1963 во Јајце.

Наводи уреди