Историја на Малта

Дел од темата Малта

Историја на Малта

Античка историја

Рана историја
Населување на островот
Арапска власт
Кралство Сицилија

Среден век

Малтешки ред
Опсада на Малта
Француска власт
Британска власт

Модерна Малта

Прва светска војна
Втора светска војна
Независност
Малта

Портал:Малта

Хронологија

уреди