Предлошка:Историја на Малта

Дел од темата Малта

Историја на Малта

Coat of arms of Malta.svg
Античка историја

Рана историја
Населување на островот
Арапска власт
Кралство Сицилија

Среден век

Малтешки ред
Опсада на Малта
Француска власт
Британска власт

Модерна Малта

Прва светска војна
Втора светска војна
Независност
Малта

Портал:Малта

ПоврзаноУреди