ПроверувачУреди

Здраво Були. Ти го довелив правото на Проверувач согласно изгласаното. Се извинувам за задоцнувањето (се должи на голема лична зафатеност) и ти посакувам пријатно и плодотворно проверување на содржините. Б. Јанкулоски (разговор) 10:12, 7 јуни 2017 (CEST)

Помогнете да се зголеми квалитетот на нашата ВикипедијаУреди

Здраво, од 25 септември (утре) започнува нов уредувачки натпревар насочен кон зголемување на општиот квалитет на нашата Википедија преку подобрување и средување на сите можни статии кои се обележани со посебни шаблони за средување. Помогнете да го зголемиме квалитетот на нашата Википедија. За најдобрите тројца уредници, како и за најдобрата статија подобрена во текот на натпреварот, обезбедени се награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. --MediaWiki message delivery (разговор) 15:52, 24 септември 2017 (CEST)

Уредувачки натпревар за вулканиУреди

Здраво, во текот на целиот декември се одржува уредувачки натпревар насочен кон пишување статии за вулкани од сите земји во светот, со што би се зголемил опфатот на нашата Википедија на оваа тема. За најдобрите тројца уредници, како и за најдобрата статија и за оној кој ќе напише најмногу статии за вулкани од различни земји, обезбедени се награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. --MediaWiki message delivery (разговор) 18:10, 4 декември 2017 (CET)

1000 статии што секоја Википедија мора да ги имаУреди

Здраво, во текот на од 5 февруари до 4 март ќе се уредувачки натпревар со цел создавање и подобрување на статии на тема „1000 статии што секоја Википедија мора да ги има“. Според овој критериум, македонската Википедија се наоѓа на 37. место и целта на натпреварот е да го подигнеме квалитетот на нашата Википедија, создавајќи и подобрувајќи статии кои се оценети како неопходни од целокупната заедница. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:54, 31 јануари 2018 (CET)

Галерија за статијата ПротистиУреди

Здраво Були, Ме интересира која е причината за отстранување на галеријата од статијата за протисти. Вложив доста труд за да ја направам. Со почит, Uvtarex (разговор) 14:50, 27 февруари 2018 (CET)

Здраво. Ја отстранив галеријата, поради следниве причини не се препорачуваат статии што се состојат главно или целосно од галерии, бидејќи за таа намена постои Ризницата. Статиите не смеат да бидат збирки од слики.. Поздрав. Buli (разговор) 21:25, 28 февруари 2018 (CET)
Многу подобро е да постои врска до Ризницата. Buli (разговор) 21:31, 28 февруари 2018 (CET)

Почеток на регионалниот натпревар СИЕ Пролет 2018Уреди

Здраво, во текот од 21 март до 31 мај ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2018“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:14, 19 март 2018 (CET)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors!Уреди

please help translate this message into your local language via meta
  The 2017 Cure Award
In 2017 you were one of the top ~250 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 05:15, 26 април 2018 (CEST)

Thanks for the award. Buli (разговор) 13:23, 26 април 2018 (CEST)

Земете учество во натпреварот за средување на статии на нашата ВикипедијаУреди

Здраво, еден месец со почеток од 1 септември ќе трае уредувачкиот натпревар „Временски периоди“, чија цел е да се средат илјадниците постоечки статии поврзани со години, векови, години во области и слично. За натпреварот се обезбедени и награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 21:00, 2 септември 2018 (CEST)

МодулУреди

Здраво Були, би те замолил да бидеш внимателен во уредување на вакви специфични модули/шаблони, бидејќи истите се применуваат во илјадници статии и твоите уредувања во еден модул, подоцна се пресликуваат во илјадници статии, што се случило со твоето уредување во модулот Location Map. Ги вратив сите твои уредувања, а во меѓувреме кажи ми, што навистина сакаше да постигнеш, за да го решиме заедно. Поздрав --Ehrlich91 (разговор) 20:11, 21 октомври 2018 (CEST)

Ана БондУреди

Dear Buli! можете да направите статија за филмот Ана Бонд (Anna Bond) и да пронајдете постер кој покажува три протагонисти? благодарам! --89.110.25.217 (разговор) 17:37, 7 декември 2018 (CET)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors!Уреди

please help translate this message into your local language via meta
  The 2018 Cure Award
In 2018 you were one of the top ~250 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 18:55, 28 јануари 2019 (CET)

Категории во шаблониУреди

Здраво Були, поддршка за твоето постојано уредување и само продолжи во тоа темпо :) Единствено морам да ти укажам дека кога создаваш шаблони, треба да ги преведуваш или да ставаш соодветни категории во самите шаблони, а не да ги оставаш англиските во случајов. Јас ти направив повеќе промени во неодамнешните шаблони, но внимавај за во иднина. Исто така, не заборавај да ги поврзуваш преку Википодатоци сите шаблони и категории, како што го правиш за статиите, истото важи и тука. Поздрав --Ehrlich91 (разговор) 22:15, 10 февруари 2019 (CET)

Регионален натпревар СИЕ Пролет 2019Уреди

Здраво, во периодот од 21 март до 20 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2019“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.

Да ги средиме статиите за државите во светотУреди

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Држави во светот“ и да ги подобриме статиите за државите во светот во периодот од 1 до 31 јули, со кој сакаме да ги подобриме статиите за државите во светот на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 16:44, 29 јуни 2019 (CEST)

Нов уредувачки натпреварУреди

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Автомобили“ и да создадеме повеќе статии за автомобилските модели во периодот од 20 септември до 19 октомври, со кој сакаме да создадеме нови содржини за оваа тема на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 22:35, 17 септември 2019 (CEST)

РакометУреди

Здраво, како што во Македонија е особено популарен ракометот, а темата на Википедија е доста слабо покриено, дојдовме до идеја да организираме уредувачки натпревар на тема „Ракомет“, со цел да ги подобриме постоечките статии, но и да создадеме нови. Натпреварот ќе се одржува цел декември. Има обезбедено награди за учество во натпреварот. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земи учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 12:23, 30 ноември 2019 (CET)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors!Уреди

please help translate this message into your local language via meta
  The 2019 Cure Award
In 2019 you were one of the top ~300 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a thematic organization whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 19:49, 5 март 2020 (CET)

Наградени сте!Уреди

  Награда за трудољубивост
Оваа награда ја доделувам за постојаната долгогодишна трудољубивост во збогатувањето на Википедија на македонски јазик со квалитетни содржини. Kiril Simeonovski (разговор) 19:11, 6 октомври 2020 (CEST)

Мислам дека нема награда со ѕвезда којашто сјае повеќе за корисник кој толку долго време е постојано активен. Поздрав и пријатно уредување.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:13, 6 октомври 2020 (CEST)

Благодарам за наградата --Buli (разговор) 12:00, 7 октомври 2020 (CEST)

Награда за уредник со траен придонесУреди

Здраво Були. Википедија на 15 јануари оваа година прославува 20 години од своето постоење и по тој повод пред околу два и пол месеци на селската чешма дадов предлог за доделување признание на корисниците на Википедија на македонски јазик коишто оставиле траен белег во збогатувањето на проектот. Предлогот наиде на одобрување од страна на уредниците коишто се вклучија во дискусијата, па затоа ја воведовме наградата за којашто создадов и посебна страница. Проверив и забележав дека немаш оставено е-пошта како би успеал да ти дадам повеќе информации во врска со наградата, па затоа би те замолил доколку не ти претставува проблем да ме контактираш на kiril.simeonovski[at]gmail.com. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:14, 13 јануари 2021 (CET)

Графикон за населениеУреди

Здраво, забележав дека имаш поставувано графикони за населението низ селата во Македонија. Иако морам да признаам дека навистина добро изгледа во визуелен аспект, би сакал да те замолам да внимаваш во подреденоста на фотографии и слично. Ова ти го пишувам како некој што има напишано и подобрено над 500 статии за села во Македонија, па сметам дека е добро веќе поставените статии да не се изместуваат. Чисто имај го на ум при статии кои се веќе уредени за да не се наруши општата прегледност на статијата при вметнувањето на графикон. Фала на разбирањето. --Ehrlich91 (разговор) 22:36, 17 февруари 2021 (CET)

Ок. Ќе внимавам.--Buli (разговор) 23:11, 17 февруари 2021 (CET)

Земи учество во СИЕ Пролет 2021Уреди

Здраво, во периодот од 1 до 30 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2021“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.MediaWiki message delivery (разговор) 21:03, 3 април 2021 (CEST)

Награда за уредник со траен придонес на Википедија на македонски јазикУреди

Почитуван Buli,

Ве известувам дека македонската заедница на Википедија ќе организира настан и ќе доделува награди за траен придонес на македонската Википедија на 12 лица, меѓу кои вие сте еден од нив. Со цел да се изработат статутетките со посветата, ќе ве замолам да ми го напишете вашето име и презиме на мојот мејл nikolamilosevski.wiki@gmail.com. За денот на настанот, дополнително ќе бидете известени.

Со почит, Dandarmkd (разговор) 11:50, 19 јули 2021 (CEST)

Награда за корисник со траен придонес на ВикипедијаУреди

Почитуван Buli,

Ве известувам дека македонската заедница на Википедија ќе организира настан и ќе доделува награди за траен придонес на македонската Википедија на 14 лица, меѓу кои вие сте еден од нив. Затоа ќе ве замолам да ме побарате на nikolamilosevski.wiki@gmail.com за повеќе детали и примањето на наградата.

Со почит, Dandarmkd (разговор) 21:45, 18 мај 2022 (CEST)