Здраво уреди

Денес повторно ја проверував твојата статија и би сакал да те замолам да ги провериш поправките кои ги направив сè со цел да ги одржиме на повисоко ниво стандардите на македонската википедија. Промените можеш да ги видиш (на пример во статијата за музичката група Паркети) во „Историја“ на статијата. Со кликање на кратенката посл лево од името на мојата корисничка сметка ќе ти се отворат истите. Продолжи со добрата работа, поздрав Kekev (разговор) 20:12, 7 јули 2012 (CEST)Одговори

Прилично нов википедијанец сум и сеуште учам некои работи (за жал некои и на животински начин - со проба) и се надевам дека секоја наредна статија ќе ми биде подобра од претходната. МартинПетковски (разговор) 20:20, 7 јули 2012 (CEST)Одговори
Слободно контактирај ме мене или некој од поискусните википедијанци доколку ти затреба помош околу нешто. Kekev (разговор) 20:26, 7 јули 2012 (CEST)Одговори
Сега баш и немам многу време за пишување, но кога ќе почнам пак да пишувам ќе ми треба помош околу Инфокутиите и како се создааваат шаблони за истите. МартинПетковски (разговор) 12:04, 9 јули 2012 (CEST)Одговори

Солидарност кон Википедија на руски јазик уреди

Здраво. Википедија на руски јазик денес нее достапна, како знак на штрајк од страна на нејзините корисници кон сослушувањето во врска со предлог-измените во „Законот за информации на Русија“. По тој повод се собираат потписи во знак на подршка и солидарност со ставот на колегите од Википедија на руски јазик. Вашата солидарност може да ја искажете овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:05, 10 јули 2012 (CEST)Одговори

Јубилејна статија уреди

Здраво. Известување дека во тек е гласањето за избор на јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:31, 20 јули 2012 (CEST)Одговори