Архиви
Архиви
  1. VII.2008 - X.2010

За архиепископитеУреди

Среќна нека биде и на тебе, знам дека Вашиот Божик е поминат, но сепак весели празници. За архиепископите сè е во ред, само што има многу малку за нив на вашата википедија. Имаше (едно време :)) една книга за охридските архиепископи, но незнам како се викаше. Поздрав и се најубаво--Тиверополник (разговор) 17:14, 5 јануари 2011 (CET)

Благодарам. Зборваш за Снегаров, Иван. История на Охридската архиепископия, печатница Гутенберг, 1924 г., Том I? --Подпоручикъ (разговор) 17:18, 5 јануари 2011 (CET)

10 години ВикипедијаУреди

        Здраво, Подпоручикъ!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла Кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:35, 13 јануари 2011 (CET)

Јас извинувам за следното мнение, ама што може човек да заклучи после оваа порака:

Пишете статиите си за ВМРО много добре в македнския проект на Уикипедия. Може би Ви требва малко повече обективност за българската гледна точка. Все пак тия хора са били българи и македонци или по точно македонски българи. Това не е само българско гледище, но е признато и от македонски историци и политици като д-р Зоран Тодоровски, акад. Иван Катарджиев, д-р Антонио Милошоски, Любчо Георгиевски и др., види Подпоручикъ-разговор... поздрав--Єдєң Мақєдөңєц... (разговор) 14:01, 3 август 2011 (CEST)
Че каква е драмата тук, пиша от 2008 година на Уикипедия и никога не съм прикривал кой съм, какъв съм и за какво се боря? Или нима не е факт, че гореспоменатите в даден момент от живота си не са признавали българщината на ВМОРО/ВМРО-вците? --Подпоручикъ (разговор) 07:24, 4 август 2011 (CEST)

Програмски план на Викимедија Македонија за 2012 годинаУреди

Изготвен е предлог „Програмски план на Викимедија Македонија за 2012 година“. Оваа година би сакале да ги вклучиме и членовите на вики заедницата и јавноста во процедурата на усвојување на програмскиот план, со јавно изложување на работната верзија на овие планови неколку месеци пред годишното собрание на Викимедија Македонија, кое ќе се одржи во втората половина на месец декември 2011 година. Сите заинтересирани имаат можност да дебатираат околу предлог целите. Како еден од активните корисници на Википедија ве повикувам да дадете свој придонес. Поздрав. --brest (разговор) 15:11, 19 октомври 2011 (CEST)

Благодаря за поканата, но нямам свободно време, за да се запозная добре с проекта. Пожелавам ви успех! --Подпоручикъ (разговор) 17:44, 2 ноември 2011 (CET)

ОдговорУреди

Ви објаснил веќе Рашо. Поздрав--Тиверополник (разговор) 19:09, 22 ноември 2011 (CET)

Благодаря все пак. --Подпоручикъ (разговор) 19:56, 22 ноември 2011 (CET)
:)). Нема на што. Поздрав и пријатна работа--Тиверополник (разговор) 19:57, 22 ноември 2011 (CET)

Технички подобрувања на Википедија на македонски јазикУреди

Здраво. На селската чешма предложив неколку технички подобрувања, кои мислам дека ќе го подобрат квалитетот на Википедија на македонски јазик. Мислам дека е многу важно, па затоа Ве повикувам на дискусија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:36, 10 декември 2011 (CET)

Гласање за јубилејна статијаУреди

Здраво. Мало потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:29, 11 декември 2011 (CET)

56.000 статииУреди

Здраво. Потсетување дека по обичај повторно избираме јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:41, 5 јуни 2012 (CEST)

Солидарност кон Википедија на руски јазикУреди

Здраво. Википедија на руски јазик денес не е достапна, како знак на штрајк од страна на нејзините корисници кон сослушувањето во врска со предлог-измените во „Законот за информации на Русија“. По тој повод се собираат потписи во знак на подршка и солидарност со ставот на колегите од Википедија на руски јазик. Вашата солидарност може да ја искажете овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:25, 10 јули 2012 (CEST)

Благодаря за известието, солидаризирам се с каузата на Р:У. Поздрав. --Подпоручикъ (разговор) 19:44, 10 јули 2012 (CEST)

Јубилејна статијаУреди

Здраво. Известување дека во тек е гласањето за избор на јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:30, 20 јули 2012 (CEST)

ОхранаУреди

Здраво. Во монографиите кои ги користам за проширување на статиите за селата од Егејска Македонија не сум начекал информација за Охрана. Инаку, само за мал број од книгите можеш да најдеш информации на интернет, па претпоставувам и затоа имаш проблеми со пронаоѓањето на истите. Поздрав Kekev (разговор) 19:17, 23 октомври 2012 (CEST)

НевиденоУреди

Невидено присвојување од академикот Блаже Ристовски... Да не ти е пратено по грешка или?--Хилариус Книгоподврзувачот (разговор) 02:40, 23 мај 2013 (CEST)