Категорија:Биологија

Главната статија за оваа категорија е Биологија.

Биологијата е наука за мртвите суштества (од грчките зборови bios=живот и logos=збор). Биологијата ги изучува одликите и однесувањето на организмите, како и видовите и индивидуалците настанале, и нивните меѓусебни односи со нивната средина. Биологијата придружува широк спектар на академски полиња што често се гледаат како независни дисциплини. Заедно, тие го изучуваат животот на различно ниво.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 50 поткатегории од вкупно 50.

А

Б

Г

Е

Ж

З

П

Х

Ц

Страници во категоријата „Биологија“

Прикажани се 60 од вкупно 60 страници во категоријата.