Категорија:Медицина

Главната статија за оваа категорија е Медицина.

Медицината е гранка на здравствената наука која се занимава со одржување на човековото здравје и лекување на болести и повреди; таа е област на знаење, наука за органските системи, нивните болести и лекување, како и применета на тоа знаење.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 30 поткатегории од вкупно 30.

Б

В

Д

Е

Л

Н

П

Ф