Избори во Иран

Иран на национално ниво избира претседател на 4 години, пратеници во Меџлисот со 290 пратеници на 4 години и Совет на експерти на секои 8 години.

Иран
Coat of arms of Iran.svg

Оваа статија е дел од темата:
Политика на Иран


други земји
 Портал „Политика“


Надворешни врскиУреди

 
Кампања на Иранци во Техеран