Потпретседател на Иран

Иституцијата Потпретседател на Иран е дефинирана со актот 124 во Иранскиот устав. Тој е назначен од Иранскиот претседател за да води и организира работи поврзани со претседателските работи. Постојат 10 потпретседатели во Иран

Иран

Оваа статија е дел од темата:
Политика на Иран


[1]

  1. „fvpresident.ir“. Архивирано од изворникот на 2016-09-04. Посетено на 2016-09-02.