Голам Хосеин Мојсени-Еџехеи

Голам Хосеин Мојсени-Еџехеи е роден на 29 септември 1956 во покраината Исфахан, Иран. Тој е сегашен шеф на министерството за разузнавање на Иран, познато и како САВАМА или ВЕВАК. На таа должност е по назначувањето од страна на претседателот Махмуд Ахмадинежад на 24 август 2005.

Голам Хосеин Мојсени-Еџехеи

Поврзано уреди

Надворешни врски уреди

 
Викицитат има збирка цитати поврзани со:
Претходник
Али Јунеси
Шеф на ВЕВАК
2005-актуелен
Наследник
сè уште нема