Мостафа Мохамад-Наџар

Мостафа Мохамад-Наџар (фарси -مصطفى محمد نجّار) е министер за одбрана на Иран. Роден е 1956 година. Со неговите 52 години тој е ветеран на Исламската револуционерна гарда уште од неговото воспоставување кога беше задолжен за Блискиот Исток.

Мостафа Мохамад-Наџар

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди