Тахмасб Мизахери

Тахмасб Мизахери е роден 1953 и е Ирански политичар и економист. Од 2007 е гувернер на Централната банка на Иран.

Тахмасб Мизахери


Мизахери има студирано на Техеранскиот Универзитет и докторирал како градежен инженер.

Биди исто такаУреди