Голјам-Али Хадад-Адел

Голјам-Али Хадад Адел (персиски: ﻏﻼﻣﻌﻠﯽ ﺣﺪﺍﺩ ﻋﺎﺩﻝ) е роден во 1945 во Техеран. Тој е ирански државник и претседател на Меџлисот од 2004. Тој е прв претседател на собрание во историјата на Иран кој не исламист. Член е на Персиската Академија на јазикот и културата, советник за културна револуција и член е на Советот на експерти.

Хадад Адел

Поврзано уреди

Надворечни врски уреди

Претходник
Мехди Каруби
Претседател на Меџлисот
2004
Наследник
'