Окрузи во Иран

административна единица на Иран

Округот (персиски: شهرستان = „шахрестан“) е помала административна единица на Иран. Секој округ потоа се дели на општини (бахши).

Иран

Оваа статија е дел од темата:
Политика на Иран


Во земјата има вкупно 324 окрузи.

Надворешни врски

уреди
 
Окрузите во Иран