На Балканот не се пие чај

На Балканот не се пие чај — македонски телевизиски филм снимен во 1998 година во режија на Младен Крстевски. Главните улоги ги играат: Благоја Спиркоски-Џумерко, Весна Димитровска, Кирил Гравчев, Младен Крстевски, Сабина Ајрула-Тозија и Јордан Витанов.

„На Балканот не се пие чај“
РежисерМладен Крстевски
ПродуцентМладен Крстевски
Главни улогиМладен Крстевски
Благоја Спиркоски-Џумерко
Јордан Витанов
Весна Димитровска
Кирил Гравчев
Милица Стојанова
Ацо Јовановски
Сабина Ајрула-Тозија
Георги Бисерков
Марјан Чакмакоски
Александар Шехтански
Јосиф Јосифовски
Бранко Бенинов
Премиера1998
ЗемјаМакедонија Македонија

Улоги уреди

Глумец Улога
Младен Крстевски Музафер
Весна Димитровска /
Јордан Витанов /
Благоја Спиркоски-Џумерко Јоше
Кирил Гравчев Андон
Сабина Ајрула-Тозија /
Ацо Јовановски /
Милица Стојанова /
Јосиф Јосифовски /
Георги Бисерков /
Лазе Манасковски /
Крсте Јовановски /
Стојан Арев /
Слободанка Чичевска /
Бранко Бенинов /
Зорица Панчиќ /
Марјан Чакмакоски /
Александар Шехтански /
Предраг Павловски /
Александар Ѓорѓиев /
Дарко Кириќ /
Најдо Тодески /

Надворешни врски уреди