Турни ме да кинисам (телевизиска серија)

македонска телевизиска серија во режија на Томислав Алексов во продукција на МТВ

Турни ме да кинисаммакедонска телевизиска серија во режија на Томислав Алексов во продукција на МТВ.

Турни ме да кинисам
Напишана одВладо Димовски
Режирана одТомислав Алексов
УлогиЉупчо Ангеловски
Катерина Коцевска
Сашко Коцев
Стојна Костовска
Кире Печијаревски
Горан Илиќ
Александар Шехтански
Душица Стојановска
Дубравка Киселички
Бранко Бенинов
Анастас Тановски
Душко Ѓорѓиоски
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди15
Продукција
Продуцент(и)Горан Цветковиќ
Времетраење30 мин
Прикажување
Првична мрежаМТВ
Првично прикажување2011

Улоги Уреди

Глумец Улога
Љупчо Ангеловски Александар
Катерина Коцевска Благородна
Сашко Коцев Марјан
Кире Печијаревски Јован
Стојна Костовска Вера
Горан Илиќ Перо
Душица Стојановска Ружа
Александар Шехтански Петар
Анастас Тановски Зоран
Дубравка Киселички Мира
Бранко Бенинов Најдо
Марина Поп Панкова Зоре
Соња Каранџуловска Снеже
Душко Ѓорѓиоски Благоја
Снежана Стамеска Милица
Анастасија Ашкилова Цеца
Весна Димитровска Кате
Ленче Делова
Зорица Панчиќ Натали
Трајче Ѓоргиев Митре
Ева Скендеровска Соња
Мајда Тушар
Кица Ивковска-Велјановска Софија
Кети Дончевска Илиќ Румена
Анкица Бенинова Теа
Гордана Ендровска Силви
Горан Трифуновски Цеки