Чорбаџи Теодос (ТВ-филм)

„Чорбаџи Теодос“ - македонски телевизиски филм од 1987 година. Го режирал Тодор Николовски и Петре Прличко а сценариото го напишал Васил Иљоски.

„Чорбаџи Теодос“
РежисерТодор Николовски
Петре Прличко
СценаристВасил Иљоски
Главни улогиТодор Николовски
Мери Бошкова
Томе Витанов
Душко Костовски
Илија Џувалековски
Петре Прличко
Шенка Колозова
Александар Шехтански
Анче Џамбазова
Кирил Ќортошев
Стојна Костовска
Кирил Псалтиров
Жанркомедија
ДистрибутерТелевизија Скопје
Премиера1987
ЗемјаМакедонија Македонија
Јазикмакедонски

Улоги

уреди
Глумец Улога
Тодор Николовски Теодос
Мери Бошкова Кева
Томе Витанов Томче
Душко Костовски Спиро
Анче Џамбазова Наца
Стојна Костовска Стојанка
Добрила Пуцкова Евка
Петре Прличко Арсо
Илија Џувалековски Поцко

Останати улоги  ▼

Поврзано

уреди

Чорбаџи Теодос

Надворешни врски

уреди