Среќа во вреќа (серија)

(Пренасочено од Среќа во Вреќа (серија))

Среќа во вреќамакедонска серија од 2016 година во режија на Троика Студио, кој е автор и на сценариото. Среќа во вреќа е серија од две сезони по десет епизоди, времетраење до 35 минути. Серијата е во продукција на Сител Телевизија. Главните улоги ги играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Нино Леви, Душица Стојановска и Александар Шехтански.

„Среќа во Вреќа“
РежисерТроика Студио
ПродуцентСашо Коцевски
Главни улогиЛазе Манасковски
Марија Кондовска
Миле Вратеовски
Гордана Ендровска
Нино Леви
Душица Стојановска
Александар Шехтански
СтудиоТроика Студио
Премиера2016
ДржаваМакедонија Македонија

УлогиУреди

Глумец Улога
Лазе Манасковски Боро
Марија Кондовска Милка
Нино Леви Продавачот
Гордана Ендровска /
Миле Вратеовски /
Душица Стојановска Севда
Александар Шехтански Страхил
Емилија Мицевска Верче
Кица Ивковска Велјановска Мајката
Пируника Киселички Бети