Бумбари (ТВ-серија)

Бумбаримакедонска телевизиска серија од 1994 година во режија на Горан Тренчовски, а по сценарио на Сашко Насев, музиката ја компонирал Петар Георгиевски. Во серијата главниот лик "Бумбар" го игра Васил Шишков. Серијата состои 8 епизоди, и е снимена во продукција на МТВ.

Бумбари
Напишана одСашко Насев
Режирана одГоран Тренчовски
УлогиВасил Шишков
Тони Михајловски
Трајче Ѓоргиев
Јордан Симонов
Ѕвездана Ангеловска
Јовица Михајловски
Јелена Жугиќ
Роберт Вељановски
Александар Микиќ
Благоја Спиркоски-Џумерко
Анче Џамбазова
Кирил Ќортошев
Музика наПетар Георгиевски
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди8
Производство
Продуцент(и)Томче Кирков
Прикажување
Првична мрежаМТВ
Првично прикажување1994

Улоги

уреди
Глумец Улога
Васил Шишков Бумбар
Тони Михајловски Шанац
Трајче Ѓоргиев Ж'та
Јордан Симонов Муцка
Ѕвездана Ангеловска Маја
Јовица Михајловски Жиле
Јелена Жугиќ Буба
Дона Димовска Тина
Роберт Вељановски Лаки
Александар Микиќ Цуфа
Благоја Спиркоски-Џумерко Блажо
Анче Џамбазова Лилјана
Кирил Ќортошев Ацо
Кирил Поп Христов Игор
Мите Грозданов Инспектор Миле
Кирил Андоновски Полицаец
Маја Вељковиќ-Пановска
Владо Јовановски Бубе
Александар Шехтански Стојан
Зора Ѓоргиева Менче
Нино Леви Џуле
Владо Денчов Пријателот на Полицаецот
Магдалена Ризова-Черних Келнерка
Васил Шумански Таткото на Буба
Елена Мошевска Келнерка
Димитар Зози Инструктор
Билјана Халамџиева

Надворешни врски

уреди