Окрузи во Иран

административна единица на Иран
(Пренасочено од Шахрестан)

Округот (персиски: شهرستان = „шахрестан“) е помала административна единица на Иран. Секој округ потоа се дели на општини (бахши).

Иран
Emblem of Iran.svg

Оваа статија е дел од темата:
Политика на Иран


Во земјата има вкупно 324 окрузи.

Надворешни врскиУреди

 
Окрузите во Иран