Шахот во 1940 година

1940 во шахот содржи некои значајни настани.

Години во шахот
Поврзани теми од периодот

Настани

уреди

Родени

уреди

Починале

уреди

Наводи

уреди
  1. Tadeusz Wolsza, Arcymistrzowie, mistrzowie, amatorzy... Słownik biograficzny szachistów polskich, Wydawnictwo DiG, Warszawa 1995 (tom 1), 1996 (t.2), 1999 (t.3)
  2. http://www.geocities.com/SiliconValley/Lab/7378/history.txt

Надворешни врски

уреди

1940 низ таблите Архивирано на 15 декември 2010 г.