Шахот во 1941 година

1941 во шахот содржи некои значајни настани.

Години во шахот
Поврзани теми од периодот

Настани

уреди

Родени

уреди
  • 3 мај - Нона Гаприндашвили, грузиска шахистка, прва жена во историјата со титулата велемајстор, поранешна светска првенка (1962-1978)

Полинале

уреди