Трето добамакедонска телевизиска серија по сценарио на Русомир Богдановски, по сценарио на Иван Митевски.

Трето доба
Напишана одРусомир Богдановски
Режирана одИван Митевски
УлогиКирил Ќортошев
Таска Балабанова
Душко Костовски
Тодор Николовски
Љупка Џундева
Петре Прличко
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди3
Производство
Времетраење50 мин
Прикажување
Првична мрежаТелевизија Скопје
Првично прикажување22 март 19875 април 1987

Улоги

уреди
Глумец Улога
Кирил Ќортошев Тошо
Таска Балабанова Ленка
Душко Костовски
Тодор Николовски Ацо
Љупка Џундева Цвета
Петре Прличко Војо
Гоце Тодоровски
Ванчо Петрушевски
Благоја Спиркоски-Џумерко
Илко Стефановски
Панче Васоски - Камџик
Драги Крстевски
Добрила Пуцкова
Нада Гешоска
Синоличка Трпкова
Драган Спасов-Дац
Сенко Велинов
Соња Здравкова
Милица Стојанова
Сабина Ајрула-Тозија
Видосава Грубач
Ангелина Иванова
Јовица Михајловски
Мајда Тушар
Димитар Гешоски
Илија Милчин
Ацо Јовановски
Анастас Тановски
Соња Каранџуловска
Ѓоко Тасевски

Надворешни врски

уреди