Список на цркви и манастири на Македонската православна црква

список на статии на Викимедија

Ова е список на манастири на Македонската Православна Црква подредени по епархии.

Скопска епархијаУреди

Полошко-кумановска епархијаУреди

Дебарско-кичевска епархијаУреди

Преспанско-пелагониска епархијаУреди

Повардарска епархијаУреди

Брегалничка епархијаУреди

Струмичка епархијаУреди