Разговор со корисник:Raso mk/Архива 3

Тековни разговори

Иницијатива 500 (избрани) статииУреди

Иницијатива 500 (избрани) статии
           Здраво, Raso mk/Архива 3!
Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за Вашите придонеси во остварувањето на целите на претходните иницијативи. Сакам да Ве известам дека на Википедија на македонски јазик се покренува иницијативата за уредување на 500 (избрани) статии, која ќе има за цел проширување на постоечките и уредување на нови квалитетни статии, кои без поголеми промени може да бидат избрани на Главната страница. Може да придонесувате со уредување на квалитетни статии од сите области. Подобрените квалитетни статии или новите квалитетни статии додадете ги во порталот со 500 статии. Порталот служи и како увид за тоа како напредуваме во остварувањето на целта, а е и помагало за полесен избор на избрана содржина. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:45, 1 февруари 2009 (UTC)

Ќе ја биде ли со неколку добри статии, горната иницијатива? Позз.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:43, 1 февруари 2009 (UTC)

Еве јас ветувам со неколку статии од географијата.--Raso mk (разговор) 21:55, 1 февруари 2009 (UTC)
Гледам во страниците за разговор за сите градови некој со IP адреса ни ставил надвпорешни врски. Секоја му чест за помошта. Сега може сите да ги средиме. Позз.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:30, 2 февруари 2009 (UTC)
Во секој случај. Значи треба некој да не искара :)--Raso mk (разговор) 23:33, 2 февруари 2009 (UTC)

Време е да застанеме на патот на бирократијатаУреди

Гледам кога оставаш коментари во описот ставаш некои ‘%*(*(“&*, сега е време да помогнеш да се смени нешто, дај го својот глас на селскиот бунар, има петиција за укинување на коментарите, дај брат помагај.--Mile km (разговор) 20:57, 7 февруари 2009 (UTC)

дали е ова веродостојноУреди

Од кога веб место на политичка партија е веродостоен извор за ваквии информации:

Од 1981 - 1996, работи во МЗТ – Хепос, вршејќи ја функцијата раководител на компјутерскиот центар. Во периодот 1996 - 1998 ја основа и ја води сопствената фирма за компјутерски софтвер за интегрирани информативни системи.

Очекував централен регистар, ова она, а не ова.--Mile km (разговор) 21:10, 7 февруари 2009 (UTC)

Податотека:Hermes od Celopek Tetovo.jpgУреди

Re Податотека:Hermes od Celopek Tetovo.jpg: Rašo, you need to document who took the photograph of that object. The fact that you scanned the picture (from some printed source, I suppose) is irrelevant. It remains under the copyright of the photographer or publisher. So, you scanned it from where? Future Perfect at Sunrise (разговор) 07:03, 8 февруари 2009 (UTC)

Рашо, во право е FPAS. Или треба фотографијата на објектот да е твоја, па да ја објавиш како слободна, или изворот од кој си ја скенирал да е под слободна лиценца (значи наведи го изворот од кој си ја скенирал сликата). --Brainmachinewtf? 23:06, 8 февруари 2009 (UTC)
Го знам јас неговите намери тука. Скот еден. Како тој што ме игнорираше мене со месеци, така и мене ич нема да ми чуе к.. за него. Најсериозно ти велам. Па ако сакаш и блокирајме. Толку.--Р ашо  23:09, 8 февруари 2009 (UTC)

Конвенции за именување.Уреди

Те молам види го ова! [1] --Макс(разговор) 14:08, 9 февруари 2009 (UTC)

НаградаУреди

  Македонска ѕвезда за национална гордост
Ти подарувам македонска ѕвезда за национална гордост поради вашиот труд околу проширување и подобрување на квалитетот на статиите поврзани со македонските градови. Сѐ најдобро продолжи така. Поздрав
оваа Вики награда беше доделена на Raso mk/Архива 3 од страна на --MacedonianBoy 18:10, 14 февруари 2009 (UTC)

Мултимедијална содржина на главната страницаУреди

Гласањето во Портал/Идеи за избрана мултимедијална содржина на денот на главната страница заврши во предвидениот рок, со 10 гласа   , ниту еден против или воздржан глас. Соодветните измени на главната страница се направени, така да сега нашата главна страница како што можете да забележите е збогатена и со оваа содржина, благодарност до Bjankuloski06 кој активно работи на commons за да имаме извонредни преводи на описот на содржините во оваа секција, благодарност за вашата подршка на оваа идеја. Можете да помогнете со превод на соодветните страници на Commons:Медија на денот. Поздрав. --brest (разговор) 20:46, 16 февруари 2009 (UTC)

Се извинувамУреди

Здраво Рашо, се извинувам за промената, не го видов шаблонот. --Стан (разговор) 23:46, 23 февруари 2009 (UTC)

Нема врска. Било поминало. Од вечер ќе го нема повеќе. Позз--Р ашо  08:31, 24 февруари 2009 (UTC)

ШаблониУреди

Здраво братче, зашто ги избриша шаблоните за ББ во копираните страници. Сите се директно пренесени од вебсајтот на МК Википедија и така ги вредат авторските права, кое е забрането од Вики. Се надевам дека некој ке ги пренапише и ке ги подобри како е редно. Поз! Подпоручикъ (разговор) 19:16, 6 март 2009 (UTC)

Разговор:ОМО ИлинденУреди

Warum diese Änderung? Wenn Benutzer:SSSSS seine Meinung äußern kann, wieso gestattet man mir nicht, meine Zustimmung auszudrücken? Потребител:Bogorm (разговор) 21:59, 6 март 2009 (UTC)

Weil ich so möchte! --Р ашо  22:19, 6 март 2009 (UTC)

Шаблон:Mk iconУреди

Erstens, ich möchte Frieden schließen - du beschimpfst mich nie mehr als T... und ich mache von dieser Abkürzung nicht mehr Gebrauch, abgemacht? Was bedeutet гхжйц, was soll das? Потребител:Bogorm (разговор) 23:13, 8 март 2009 (UTC)

Nein, ich mache gar nichts mit dir? Ich kenne dein Absicht hier. Also ich kenne dein Herkunft und das is T.....Tut mir leid, aber ich kann nicht so leicht über die Fakten gehen. --Р ашо  23:23, 8 март 2009 (UTC)

Првин, да се извинам што блокирав без предупредување, иако навредите спрема германскиот и бугарскиот народ сметам дека се ужасно поведение од еден Википедијанец. Не мислам да влегувам во објаснување зошто "швапче" и "татар" се навреда. Се надевам дека ова е последен пат нешто вакво да се чуе на македонската Википедија. Ова мое пишување е предупредување пред блокирање. Bogorm го предупредив, исто така. Поздрав --FlavrSavr (разговор) 17:18, 9 март 2009 (UTC)

Бугарски владетелиУреди

Здраво Рашо, ова за кое зборуваш не е верно. Никаде не е дискутирано за верзиjата коjа наведуваш и никаде не е прието како компромис - напротив оваа верзиjа е на Ajax кои беше блокиран за вандалзиране (3RR). Пръво нема извори, кои да поткрепуват оваа теза, затоа го додадох тагот "факт", за да се видат изворите. Последната одлука е од Brest, затоа зашто не стигнавме до компромис со другите уредувачи, а наведов премногу независни и надежни извори, дел од кои во моментот се во статиjата. Во моментот без извор е само ова дека македонските и српските историчари велат дека е македонско царство и дека во некои извори оваа царство е наведено како "македонско царство". Ajде да ги дискутирааме нештата во страницата за разговор, за да нема уредувачки воjни, и без тоа последните 100 промени се враканиja, од кое нема полза статиjата. Поздрав! --Стан (разговор) 12:27, 10 март 2009 (UTC)

Дозвола за користење на материјалиУреди

Здраво Рашо, гледам вракаш промени поврзани со копивио. Дали има дозвола за користење на статиите од овоj саjт под лиценцата на Википедиjа? Мислам е подобро да го дискутирате ова со Корисник:Подпоручикъ за да нема уредувачки воjни за нешта кои можат да се решат со обичен разговор. Поздрав! --Стан (разговор) 12:25, 11 март 2009 (UTC)

Некои од статиите се веќе ,одифицирани и тука нема никаков копивио. На крајот на краиштата какво копивио бараш во статија од две реченици во која пишува каде и кога е роден и кога умрел. Како може да има тука копивио кога сегогаш реченицата се пишува во ист контекст. Позз--Р ашо  14:22, 11 март 2009 (UTC)

романизациjаУреди

Мислам дека jасно сум се изразил во изопштуваньето, када сум променил страницата - правиот систем е само една од много системи и неговиот автор, кои е корисник овде, го е представил као романизациjа воопшто и е дал грешно заглавие на страницата. Но е направил страница за своjот систем, нема причина да се трие. Види англиските страници за романизациjа - имат една за романизациjа воопшто, где е неговата таблица, и уште една од него, где е неговата нова система. Мислим дека нема нужда да се трие ни едно од тех. Интервики-врските во двете страници са разни, затоа те молим да не сакаш бришанье. Потребител:Bogorm (разговор) 14:52, 11 март 2009 (UTC)

Тој прав систем е само дел од романизацијата и треба да се вметне како подсекција во Статијата Романизација на бугарскиот јазик. Насловот не е соодветен. И плус не е содржина на кој секоја романизација треба да има посебна статија--Р ашо  14:55, 11 март 2009 (UTC)
Нема секоjа, но ако мислаш дека треба да се вметне у таблицата, jаc те подржувам, таа е тек една од многото, вметни jа у таблицата, па потоа тури шаблон за бришанье, согласен? Но што ке правим со многото извори? Во страницата со таблицата има тек два, а само за таа са много, нема да има равновесие во броjот. Потребител:Bogorm (разговор) 15:03, 11 март 2009 (UTC)
Дај ми малку време и јас ќе средам. Имај трпение--Р ашо  15:05, 11 март 2009 (UTC)
А што не е арно во насловот? Само да кажем, дека прво саках да jа местим на Прав систем за романизација на бугарскиот јазик, но ми дало грешка, не може. Затоа новото име е без последните три слова. Потребител:Bogorm (разговор) 15:11, 11 март 2009 (UTC)
Е тоа беше проблемот. Ама некако зборот прав не е баш соодветен. Затоа ете нека биде упростен, ако мислиш дека е ОК, добро. Ако не ќе најдеме друго решение--Р ашо  15:12, 11 март 2009 (UTC)
Не можем да jа преместим, уште еднаж сам покусао, дава грешка. Опитаj ти да jа местиш на Прав систем за романизација на бугарскиот јазик - прав иде од streamable, не од right, авторот го е писал нагоре. Не сакам да копирам текстот и да го ставим во Прав систем за романизација на бугарскиот јазик зато што ке замине (verlorengehen) историjата на страницата и ке излезе дека целата сум jа писал jас. Потребител:Bogorm (разговор) 15:19, 11 март 2009 (UTC)
Не може и кај мене. Тоа го може само админ. И секако поимот прав во македонскиот не соодејствува со тој поим. Можеш да бидеш прав како пушка, но прав значи ли вистински???--Р ашо  15:21, 11 март 2009 (UTC)

Шаблон:Региони во Африка‎Уреди

Рашо благодарам за овој дел. Се обидов да го најдам шаблонот ама не ми успеа. Поздрав, Wikimk (разговор) 20:16, 11 март 2009 (UTC)

Samo klikni na malečkoto U vo šablonot!--Р ашо  20:19, 11 март 2009 (UTC)

Ќе средам!Уреди

Навистина ќе ги завршам. Не е само стави ја инфокутијата и само преведи се во неа! Морам да проверам сите викиврски од англиската, па да најдам дали ја имаме истата статија на македонски, па потоа да ја ставам итн. А, ако ја нема на македонски, што е најголема веројатноста, морам да најдам соодветен превод. Слики некои морам да подигнам. Разни работи. Се согласувам со тебе тоа што си ја вратил старата инфокутија бидејќи додека не ја ставам „правилната“ нека стои таа! Затоа ти ветувам дека ги направам се што треба. И тој шаблон внимание го ставив бидејќи навистина не е квалитетна статијата, и од навика стиснав зачувај. Извини, навистина ама не ми беше намерата да ставам шаблон внимание за да другите ја стават инфокутијата. (се однесува на твојот коментар) --Макс(разговор) 16:04, 13 март 2009 (UTC)

СанаУреди

со неговите 1.747.627 жители (2004 попис) е најголем град во земјата. - jac не знам што си сакал да рекеш, но Мексико-сити има 30 милиона и то е наjголемиот град на земjата. Поправи го. Да си сакал да рекеш: најголем град на Арапскиот полуостров? Потребител:Bogorm (разговор) 16:21, 17 март 2009 (UTC)

Не разбираш. не чепкај. Едно е на земјата планета, друго е во земјата (страната). Капиш--Р ашо  16:23, 17 март 2009 (UTC)

ОстровитеУреди

Ко што гледам на другите Википедии, не се споменува тој дел од архипелагот Друштвени Острови... Додека да најдеме решение, не го спомнувај ни ти :) --Виолетова (разговор) 13:26, 20 март 2009 (UTC)

Transliteration der bulgarischen SpracheУреди

Der Autor des sogenannten vereinfachten Systems ist zurückgekehrt und hat wieder einen Artikel gemacht, obwohl wir uns geeinigt haben, daß dieser Artikel es beinhalten soll. Was soll man jetzt machen? Beide Artikel wieder vereinigen und seinen erneut löschen? Потребител:Bogorm (разговор) 16:17, 30 март 2009 (UTC)

Рашо, што ке правим сада? Треба ли да се брише опет страната(Упростен систем за романизацијата на бугарскиот јазик), коjа jа е создал овоj Љубомир Иванов (User:Apcbg)? Да знаш дека и jас сум за обединувањето на двете страни, нема потреба од втора. Потребител:Bogorm (разговор) 08:50, 1 април 2009 (UTC)

Санстефанска БугаријаУреди

Рашо, Санстефанска Бугарија ги обвакала териториите, затоа се вика "Санстефанска". Таа требало... со таа се има предвид Санстефанска Бугариjа, не Кнежество Бугариjа. Се согласуваш? --Стан (разговор) 09:07, 13 април 2009 (UTC)

Статијата е во ред......Тој проект никогаш не се остварил....затоа стои таа требало. Незнам зошто го спомнуваш кнежеството. Јас мислам дека во статијата нема заблуди.--Р ашо  09:14, 13 април 2009 (UTC)
Ова не е проект, туку резулат од договорот на 3 март 1878, коj бил одменет со нов договор - Берлински. Договорот влегува во сила од подпишуването му до отменуването му. Затоа СБ е факт, во одреден период од време. Сеедно договорот со коj Република Македониjа станува независна да се одмени со друг договор и да кажуваме дека "Република Македониjа" била проект. Дали ова е за 3 месеци или за 15 години не е битно. Уште повейе дека ова "Таа требало да ги опфаќа" е абсолутно грешно. Санстефанска Бугариja ги обфакала тие територии - види мапата, затоа се вика "Санстефанска", а не само Бугариjа. --Стан (разговор) 10:10, 13 април 2009 (UTC)
Стан каква мапа. Нацртана од пубертетлија. Ај ти се молам. Плус таа творевина не профункционирала.--Р ашо  10:20, 13 април 2009 (UTC)

бугари и булгариУреди

Рашко, "булгари" е термин кој се користи за разграничување от "бугари". На сликата пишува: Кто ми - булгари или татари. На руски бугарите са "болгари", со о. Англиски: bulgarians vs. bulgars. Германски: Bulgarisch vs. Bolgarisch. Поздрав. --Dimotika (разговор) 13:01, 19 април 2009 (UTC)


What do you think?Уреди

Hi, this might interest you, en:Wikipedia:Requests_for_arbitration/Macedonia_2/Evidence Fala! Politis (разговор) 14:00, 22 април 2009 (UTC)

Ја поправив врската. I fixed the link. Балканец What man, what? 08:12, 23 април 2009 (UTC)

Предлог за преведување на референциУреди

Видете ја дискусијата за предлогот за преведување на референците (не сите, видете за повеќе детали во излагањето на селската чешма) на македонски јазик, поткрепена со примери. Можете да дадете свој предлог и да придонесете кон развивањето на дискусијата. -{админинстратор}-   гитардемон 23:38, 23 април 2009 (UTC)

Предупредување пред блокирање!Уреди

  Без навреди на страницата за разговор со корисник:Bogorm‎‎. Предупредување пред блокирање!--brest (разговор) 19:22, 29 април 2009 (UTC)

а до кога важи ова? Мислам чисто информативно.--Р ашо  19:25, 29 април 2009 (UTC)
Предупредувањето важи за оној на чија страница за разговор е поставено, за ваша информација.--brest (разговор) 19:30, 29 април 2009 (UTC)

PodrškaУреди

Kaj si be bratmi,fala na podrškata. Inaku se naogam tuka poveke vreme,dzirni mace i tamu.

Георги Бакалов, "Претендентите на Македония", стр. 22, Варна 1890 гУреди

Здраво, оваа книга не постои. Дали ова не е некаква грешка? --Стан (разговор) 13:51, 2 мај 2009 (UTC)

Постои милион посто. Грешка не може да биде.--Р ашо  13:54, 2 мај 2009 (UTC) Р.Ѕ Во книгата меѓудругото вели:

...па деветорица од десет од овие луѓе и покрај што се предмет на пропагандите на трите соседни држави, ќе ви одговорат на прашањето што се по националност, дека се Македонци...

Добро бе, како е можно во книга од 1890 да пишува за населението во 1913 година? --Стан (разговор) 13:57, 2 мај 2009 (UTC)
Книгата вели дека тогаш 90% се македонци. Во 1913 биле на горе долу истиот процент. Ако треба ке ја сменима годината во статијата--Р ашо  14:01, 2 мај 2009 (UTC)
Книгата вели за ЦЕЛА МАКЕДОНИJА. Jаз барам извор за Пиринска Македониjа, 1913 година - 250 000 од кои 96% Македонци. Види добро што пишува. --Стан (разговор) 14:04, 2 мај 2009 (UTC)
Дали е за цела или не...девет изјавиле дека се. Пропорционално по секој регион е исто. Еве и јас барам за тоа време во Пиринска. трпение спасение.--Р ашо  14:08, 2 мај 2009 (UTC)
Според пописот од 1920 населението броело 155.598 жители. --Стан (разговор) 14:07, 2 мај 2009 (UTC)
Кога наjдеш извор "за Пиринска Македониjа, 1913 година - 250 000 од кои 96% Македонци" го додади, ама не е сериозно за податоци за 1913 година да цитираш книга од 1890 година. Ова е смешно. --Стан (разговор) 14:10, 2 мај 2009 (UTC)
Добро бе. Ти реков веќе дека не сум видел горе за годината. Ако нема што да кажеш треба ли по 100 пати да ми повторуваш--Р ашо  14:14, 2 мај 2009 (UTC)
ОК, нема проблем. Jас бев должен да jа исправа оваа грешка. Ништо лично. Jа вратив промената. Нешто повеке, оригинално овие податоци се пишувани за Првата Светска Воjна [2], ама и таму не е во ред, бидеjки пиринско е од втората балканска, не од првата светска. Поздрав! --Стан (разговор) 14:19, 2 мај 2009 (UTC)

ФорумУреди

Википедија не е форум ниту скајп, праша ти кажав и ти дадов линк каде се бројта новите статии (тие ги нема и значи не се сметаат за нови). Бидете внимателни со понатамошните уредувања.--MacedonianBoy 23:31, 2 мај 2009 (UTC)

Јас и ти продолжуваме на мета. Па ке видиме--Р ашо  23:32, 2 мај 2009 (UTC)
Слободно.--MacedonianBoy 23:34, 2 мај 2009 (UTC)
yw--Р ашо  23:34, 2 мај 2009 (UTC)

ЗдравоУреди

Еве една награда од мене.

  Награда за неуморниот уредувач
Јас, Boyan, Ви доделувам Вас, Raso mk, награда за Вашиот голем придонес на Википедија. Само напред! --Boyan (разговор) 11:11, 3 мај 2009 (UTC)
Ајде де, тогаш нека е за поттик. Знам колку е заморно со дотичните колеги полни со документи и ,,факти" ;-)) Поздрав, Boyan (разговор) 14:39, 3 мај 2009 (UTC)

Ако може помалку лагиУреди

Рашо, твоите лаги немат краj. Еве што пишуваш

  • "Во Горна Џумаја (ден. Благоевград), според К’нчов, мнозинството македонци биле гркомани кон крајот на 19 век. Кога пристигнал во градот, горноџумајци го пријавиле на локалниот кајмакам со обвинувања дека тој бил шпион на бугарската влада, дека цртал планови на градот и ја опишувал околијата, при што турската полиција го уапсила.[32]"

За извор даваш 167 страница од ова. Во оваа страница пишува не "мнозинство", туку "неколку гркомани". Дека во оваа страница пишува дека гркоманите се мнозинство? Нешту повеке, К’нчов насекаде зборува за бугари, не за македонци или ова е истото? Види во началото на 167 страница - "Бугарите биле готови да го изгорат екзархиското училиште, но не и да го даддат на грците". Премногу лаги и премногу твоjата лична гредна точка форсираш. --Стан (разговор) 13:24, 3 мај 2009 (UTC)

  • Еве го и цитатот (166/167): Най-после смелите гърци отишли дотам, щото поискали да им се даде част от българското училище. Тук вече българите единодушно заявили на властите, че те са готови да изгорят училището, готови са да избягат от града, но никога с добро няма да го отстъпят. --Стан (разговор) 13:27, 3 мај 2009 (UTC)
A što sakaš da vika Kančov, marsovci? Očigledno deka bugarskite dokumenti se falšifikat.--Р ашо  13:30, 3 мај 2009 (UTC)
Како се фалшификат зашто ги цитираш? --Стан (разговор) 13:32, 3 мај 2009 (UTC)
Dešifriram...a što se grkomanite? Grci? Znači ako se protiv kančov ne se bugari, tuku zalepi im etiketa grci. Jas imam najverodostojno napišano.--Р ашо  13:33, 3 мај 2009 (UTC)
Прво, овие параграфи не се твои туку од форуми [3] и ке бидат избришани. --Стан (разговор) 13:43, 3 мај 2009 (UTC)

a siguren li si?--Р ашо  13:44, 3 мај 2009 (UTC)

I te molam prestani so forumiyacija na vikipedija. Imam i považni raboti vo momentov. Ako nešto ne vi se dopađa na vas bugarite odma poluduvate.--Р ашо  13:46, 3 мај 2009 (UTC)

РЕ: OTRSУреди

Здраво, Рашо. Знам за листата и во неа кој сака може да си го додаде името. Јас го додадогв моето бидејќи видов дека никој не беше потпишан од мкк.вики, а со тоа имав во план да ја започнеме оваа работа во иднина. Инаку се согласувам дека треба да започнеме со подигање, а те советувам и ти да го додадеш твоето име, а се надевам и дека ќе се омасови ова. Позз.--Kiril Simeonovski (разговор) 20:58, 6 мај 2009 (UTC)

Напредно читањеУреди

Напредно читање како превод на Further reading? Boyan (разговор) 15:29, 16 мај 2009 (UTC)

Jas go znam kako takvo! ili?--Р ашо  15:39, 16 мај 2009 (UTC)
Понатамошно читање, ќе да е.--MacedonianBoy 15:45, 16 мај 2009 (UTC)

=))Уреди

хехехе, фала за наградата, баш е добра =)). Ќе се најде за мотивација, зашто изгледа ќе заглавам дугачко со тигриве .. Поздрав ;) - Vekip8 (разговор) 10:30, 20 мај 2009 (UTC)

Одделување на многу статии од главниот именски просторУреди

Видете Википедија:Селска чешма (Идеи) за дискусија многу слична со онаа кога имавме проблем со избраните статии на главната страница кога тие архивираните се броеја како засебни статии. -{админинстратор}-   гитардемон 11:11, 26 мај 2009 (UTC)

БугариУреди

Здраво Рашо. Бидејќи немам многу време да се расправам и да го анализирам текстот детално, кога ќе можеш види ја оваа статија и страницата за разговор бидејќи има некои проблеми од еден корисник во врска со напишан проверен текст. Бидејќи ти го ставаше, ќе те замолам да ја ѕирнеш статијата. Поздрав--Никола Стојаноски 14:01, 22 јуни 2009 (UTC)

RevertУреди

Do you intend to take part in the discussion or are you just gonna revert when MacedonianBoy tells you to? --Laveol (разговор) 17:10, 22 јуни 2009 (UTC)

Аjде преведи го на македонски ова да видиме што пишува ТрифоноваУреди

"Ако тук някой вижда нещо политическо, етническо или идейно, то тогава или Вапцаров криво се е изразил, или пък криво са го разбрали." --Стан (разговор) 19:18, 22 јуни 2009 (UTC)

Назад на корисничката страница на „Raso mk/Архива 3“.