Flag of Europe.svg
Овој корисник е жител на Европската Унија.
Europass.svg
Flag of Bulgaria.svg Овој корисник живее во Бугарија.
5.000Овој корисник има над 5.000 уредувања на македонската Википедија.
Noia 64 apps karm.svg Овој корисник е активен на Википедија веќе
 16 години, 10 месеци и 14 дена.
Википедија:Вавилон
Немате внесено јазици. Погледајте го Шаблон:Вавилон/doc за помош.
Пребарај кориснички јазици

Во македонската Википедија работам главно по страници поврзани со Бугарија и доколку е возможно се грижам за намалување на прекршувањето на НГТ и законот за авторско право и сродните права.

Бугарското население во Македонија, неговите национални права погазени од Србите и од Грците и крвта пролеана од Бугарите за Македонија ги чинат неоспорливи правата на бугарскиот народ на Македонија.

—К. П. Мисирков (23 јули 1913), „К.П.Мисирков - Дневник 5.VII - 30.VIII 1913“

Цитати

License Compatibility
License/Compatible License/Compatible
CC-By ДаД CC-By-NC НеН
CC-By-NC-ND НеН CC-By-NC-SA НеН
CC-By-ND НеН CC-By-SA ДаД

Роден съм в Мизия, по бащина линия имам корени в Македония, Тракия и Западните покрайнини, а по майчина линия основно в Мизия.