Курирот на Гоце (телевизиска серија)

(Пренасочено од Курирот на Гоце (филм))

Курирот на Гоце — македонска телевизиска серија.

„Курирот на Гоце“
Главни улогиДарко Дамевски
Мето Јовановски
Данчо Чевревски
Стојна Костовска
Драги Костовски
Петре Прличко
Милица Стојанова
Премиера1978
ДржаваНР Македонија НР Македонија
Јазикмакедонски