B (латиница)

(Пренасочено од B)
Bb

B — втората буква од латиницата. Оваа буква скоро во сите азбуки ја има фонетската вредност /b/ а во некои јазици и вредноста /p/. Оваа буква се користи во македонскиот јазик за транскрипција на кириличната буква Б.