Aa

A — првата буква од латиницата. Потеклото на буквата може да се најде во пиктограмот за вол од египетското хиероглифско писмо.[1] Оваа буква се користи во македонскиот јазик за транскрипција на кириличната буква а.

НаводиУреди

  1. "A". The World Book Encyclopedia. 1. Field Enterprises, Inc. 1956. стр. 1.