1928 во архитектурата

Во 1928 година во архитектурата се случиле некои значајни настани.  

Години во архитектурата
Поврзани теми од периодот

НастаниУреди

ГрадбиУреди

ОтворениУреди

 
Стокхолмска јавна библиотека

ЗавршениУреди

Награди и признанијаУреди

 
Олимпискиот стадион во Амстердам

РодениУреди

ПочинатиУреди

НаводиУреди

  1. Official website.
  2. Graf, Victor (February 5, 1978). „A.E. Doyle: He set the trend of Portland architecture in the '20s“. The Sunday Oregonian. Northwest Magazine section, pp. 4–7.