2000 во архитектурата

2000 година во архитектурата содржи некои значајни настани.

Години во архитектурата
Поврзани теми од периодот
Музеј на поп-културата (Сиетл)

Годината „2000 во архитектурата“ вклучува некои значајни архитектонски настани и нови згради.

Настани Уреди

Згради и градби Уреди

Отворени згради Уреди

Податотека:The Lowry main entry.jpg
Лори театар и галериски центар во Салфорд, Англија
 
Музеј на поп култура во Сиетл

Зградите се завршени Уреди

Награди Уреди

Смртни случаи Уреди

Поврзано Уреди

Наводи Уреди

Предлошка:Рефлиста