Сан Антонио (англиски: San Antonio) — град во американската држава Тексас. Овој град според статистиките во 2007 година, има 1 296 682 жители, што го прави најголем град во Тексас по Хјустон, и седми град по број на жители во САД.

Сан Антонио, Тексас