Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 април
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 април
1452  Леонардо да Винчи — италијански ренесансен уметник, градител и научник.
1707  Леонард Ојлер — швајцарски математичар и физичар.
1843  Хенри Џејмс — американско-британски писател.
1878  Роберт Валзер — швајцарски писател.
1894  Беси Смит — американска блуз-пејачка.
1911  Љубомир Белогаски — македонски сликар и член на МАНУ.
1913  Ерих Кош — српски и југословенски писател.
1926  Павле Угринов — српски писател, режисер и академик.
1933  Живојин Павловиќ — српски и југословенски режисер и писател.
1938  Клаудија Кардинале — италијанска глумица.
1944  Душица Жегарац — српска и југословенска глумица.
1956  Мајкл Купер — американски кошаркар.
1957  Евелин Ешфорд — американска атлетичарка.
1983  Иљја Ковалчук — руски хокеар.
1987  Филипкрал на Белгија.
1987  Гатис Смукулис — латвиски велосипедист.
1990  Ема Вотсон — англиска глумица.
1995  Леандер Дендонкер — белгиски фудбалер.
1999  Денис Шаповалов — канадски тенисер.
2000  Филип Петрушевсрпски кошаркар.