Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 април
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 април
1924  Кенет Каунда — замбиски државник, прв претседател на Замбија.
1937  Садам Хусеинирачки претседател.
1942  Ен Маргарет — шведско-американска глумица.
1956  Ханка Палдум — босанска фолк-пејачка.
1958  Ким Гордон — американска рок-музичарка, членка на групата „Соник јут“ (Sonic Youth).
1960  Валтер Ѕенга — италијански фудбалер.
1973  Паулета — португалски фудбалер.
1981  Џесика Алба — американска глумица.
1984  Димитриј Торбински — руски фудбалер.
1988  Хуан Мата — шпански фудбалер.
1994  Милош Дегенек — австралиски фудбалер.