Отвори го главното мени

Региони во Бразил

територијална единица на Бразил

Северен регионУреди

  Главна статија: „Северен регион (Бразил).

Североисточен регионУреди

  Главна статија: „Североисточен регион (Бразил).

Централно-западен регионУреди

Бразил
 

Оваа статија е дел од серијалот:
Политика на Бразилдруги земји
 Портал „Политика“

Југоисточен регионУреди

  Главна статија: „Југоисточен регион (Бразил).

Јужен регионУреди

  Главна статија: „Јужен регион (Бразил).

БелешкаУреди

  • Населението на градовите е дадено без агломерацијата.

ВидиУреди