Баија

сојузна држава во Бразил

Баија (португалски: Bahia) — една од 26-те сојузни држави во Бразил. Се наоѓа во источниот дел на Бразил. Главен град е Салвадор. Населението брои 14.175.341 жител, а државата зафаќа површина од 567.295 км2.

Локација на Баија во Бразил