Северно Рио Гранде

Северно Рио Гранде (португалски: Rio Grande do Norte) е една од 26-те сојузни држави во Бразил. Се наоѓа во североисточниот дел на државата, главен град е Натал. Во Северно Рио Гранде живеат 3,228,198 жители и зафаќа површина од 52,796 [[км2]].

Натал, главен град на државата