Прва македонска кошаркарска лига 2010/11 - Разигрување

Првата македонска кошаркарска лига 2010/11 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2010/11. Разигрувањата започнале на 27 април, а завршиле на 28 мај 2011 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил Фени Индустри и така станал првак на сезоната.

КостурУреди

  Полуфинале Финале
                                   
  1  Фени Индустри 85 92 - - -  
4  Торус 60 83 - - -  
  1  Фени Индустри 97 77 84 93 - -
  3  Работнички 69 91 78 82 - -
2  МЗТ Аеродром 74 83 79 89 69
  3  Работнички 78 85 72 83 82  

ПолуфиналеУреди

(1) Фени Индустри против (4) ТорусУреди

Поради 3-1 во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Фени Индустри.

27 април
2011
Извештај Фени Индустри 85, Торус 60    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 26–13, 21–11, 15–16, 23–20
Пое: Д. Тасовски 17
Ско: Д. Кнежевиќ 13
Дод: Д. Соколов, М. Ѓуров 3
Пое: И. Димчевски 17
Ско: Н. Јелесијевиќ, Б. Крстевски 5
Дод: М. Миљковиќ 5
Фени Индустри води во серијата, 2-0
30 април
2011
Извештај Торус 83, Фени Индустри 92    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Четвртини: 22-26, 25-13, 19-26, 17-27
Пое: Н. Јелесијевиќ 26
Ско: Н. Јелесијевиќ 11
Дод: А. Костоски 5
Пое: Д. Соколов 21
Ско: Д. Кнежевиќ 10
Дод: Г. Самарџиев 6
Фени Индустри ја освоил серијата, 3-0

(2) МЗТ Аеродром против (3) РаботничкиУреди

27 април
2011
Извештај МЗТ Аеродром 74, Работнички 78    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 16–15, 17–16, 22–18, 19–29
Пое: Ј. Петровски 18
Ско: Д. Линдзи 7
Дод: повеќемина-4 1
Пое: Е. Богоев 17
Ско: П. Блажевски 11
Дод: Е. Богоев 7
Работнички води во серијата, 1-0
1 мај
2011
Извештај Работнички 85, МЗТ Аеродром 83    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 29–29, 18–22, 17–15, 21–17
Пое: Д. Мираковски 22
Ско: Т. Симиќ 9
Дод: Д. Мираковски 7
Пое: Ј. Петровски, М. Пуповиќ 16
Ско: М. Пуповиќ 8
Дод: Ј. Петровски 4
Работнички води во серијата, 2-0
5 мај
2011
Извештај МЗТ Аеродром 79, Работнички 72    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 27-26, 17-19, 21-17, 17-10
Пое: М. Пуповиќ 20
Ско: К. Николовски 7
Дод: Ј. Петровски 6
Пое: П. Блажевски 21
Ско: П. Блажевски 9
Дод: Д. Мираковски 5
Работнички води во серијата, 2-1
8 мај
2011
Извештај Работнички 83, МЗТ Аеродром 89    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 22–19, 17–26, 21–19, 23–25
Пое: П. Блажевски 36
Ско: Т. Симиќ 9
Дод: Д. Мираковски, Е. Богоев 3
Пое: К. Николовски 25
Ско: К. Николовски 9
Дод: Н. Зивчевиќ 4
Израмнета серијата, 2-2
12 мај
2011
Извештај МЗТ Аеродром 69, Работнички 82    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 11-21, 20-24, 18-20, 20-17
Пое: М. Пуповиќ 24
Ско: И. Пенов 6
Дод: Ѓ. Кочов, Н. Зивчевиќ 2
Пое: Т. Симиќ 18
Ско: П. Блажевски 7
Дод: П. Блажевски 5
Работнички ја освоил серијата, 3-2

ФиналеУреди

(1) Фени Индустри против (3) РаботничкиУреди

Поради 4-0 во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Фени Индустри.

18 мај
2011
Извештај Фени Индустри 97, Работнички 69    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 26–12, 25–22, 24–14, 22–21
Пое: Г. Самарџиев 18
Ско: Д. Кнежевиќ 11
Дод: В. Брчков 5
Пое: Д. Мираковски, В. Филиповиќ 16
Ско: Т. Симиќ 7
Дод: Д. Мираковски 5
Фени Индустри води во серијата, 2-0
21 мај
2011
Извештај Работнички 91, Фени Индустри 77    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 20–23, 25–23, 26–14, 20–17
Пое: Д. Мираковски 28
Ско: Т. Симиќ 9
Дод: Д. Мираковски 5
Пое: Д. Кнежевиќ 14
Ско: Д. Кнежевиќ 12
Дод: Г. Самарџиев 3
Фени Индустри води во серијата, 2-1
25 мај
2011
Извештај Фени Индустри 84, Работнички 78 Пдж  Спортска сала Јасмин, Кавадарци А2
Четвртини: 20–16, 12–21, 23–13, 16–21Пдж: 13-7
Пое: Џ. Фрај 19
Ско: Д. Кнежевиќ 15
Дод: М. Ѓуров 4
Пое: Т. Симиќ 31
Ско: Т. Симиќ 12
Дод: Д. Мираковски 3
Фени Индустри води во серијата, 3-1
28 мај
2011
Извештај Работнички 82, Фени Индустри 93    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 29–29, 12–21, 30–16, 11–27
Пое: Т. Симиќ 27
Ско: Т. Симиќ 9
Дод: Д. Мираковски 4
Пое: В. Стојановски 18
Ско: Џ. Фрај 10
Дод: В. Стојановски 6
Фени Индустри ја освоил серијата, 4-1

НаводиУреди

  1. „На дербито играа и полицајци“. vecer.mk. 5 ноември 2010. Посетено на 14 јануари 2019.

Надворешни врскиУреди