Прва македонска кошаркарска лига 2002/03 - Разигрување

Првата македонска кошаркарска лига 2002/03 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2002/03. Разигрувањата започнале на 22 април, а завршиле на 16 мај 2003 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил Фершпед Работнички и така станал првак на сезоната.

Костур уреди

  Полуфинале Финале
                                 
  1  Фершпед Работнички 74 75 82 -  
4  МЗТ Аеродром 2000 70 81 79 -  
  1  Фершпед Работнички 100 87 116 - - -
  2  Поло Трејд 95 59 77 - - -
2  Поло Трејд 94 85 84 -
  3  Вардар Империјал 87 101 82 -  

Полуфинале уреди

(1) Фершпед Работнички против (4) МЗТ Аеродром 2000 уреди

Поради подобар меѓусебен биланс во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Фершпед Работнички.

23 април
2003
18:30[1]
[2][3] Фершпед Работнички 74, МЗТ Аеродром 2000 70    Спортска сала Градски Парк, Скопје МТВ
Четвртини: 12-16, 14-15, 28-20, 20-19
Пое: Г. Самарџиев 18
Ско: Ѓ. Чековски 12
Дод: Г. Самарџиев 4
Пое: Ѓ. Војновиќ 27
Ско: Д. Димов 9
Дод: Д. Димов 3
Фершпед Работнички води во серијата, 2-0
25 април
2003
19:00
[4] МЗТ Аеродром 2000 81, Фершпед Работнички 75    Спортска сала Јане Сандански, Скопје МТВ[2]
Четвртини: 15-11, 24-20, 15-23, 27-21
Пое: Д. Гаштарски 27
Ско: повеќемина-2 6
Дод: Д. Димов 4
Пое: Г. Самарџиев 23
Ско: повеќемина-2 5
Дод: Г. Самарџиев 4
Фершпед Работнички води во серијата, 2-1
29 април
2003
18:30[4]
[5][6] Фершпед Работнички 82, МЗТ Аеродром 2000 79    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 24'-26', 17-14, 15-18, 26-21
Пое: Г. Самарџиев 21
Ско: Т. Симиќ 7
Дод: Г. Самарџиев 4
Пое: Д. Миленковиќ 17
Ско: Д. Гаштарски 8
Дод: Д. Караџовски 5
Фершпед Работнички ја освоил серијата, 3-1

(2) Поло Трејд против (3) Вардар Империјал уреди

Поради подобар меѓусебен биланс во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Поло Трејд.

23 април
2003
19:00[1]
[2][3] Поло Трејд 94, Вардар Империјал 87    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 17-20, 19-17, 22-20, 18-13
Пое: Д. Кнежевиќ 22 Пое: С. Петровски 37
Поло Трејд води во серијата, 2-0
26 април
2003
19:00[3]
[4] Вардар Империјал 101, Поло Трејд 85    Спортска сала Расадник, Скопје
Четвртини: 19-20, 34-18, 22-17, 26-30
Пое: А.Совкоски 27
Ско: Ф. Кралевски 9
Дод: Д. Мираковски 10
Пое: Д. Кнежевиќ 19
Ско: П. Јоксимовиќ 9
Поло Трејд води во серијата, 2-1
29 април
2003
19:00[4]
[5][6] Поло Трејд 84, Вардар Империјал 82    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 19-23, 24-18, 15-24, 27-17
Пое: П. Јоксимовиќ 26 Пое: С. Петровски 31
Поло Трејд ја освоил серијата, 3-1

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

Финале уреди

(1) Фершпед Работнички против (2) Поло Трејд уреди

Поради подобар меѓусебен биланс во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Фершпед Работнички.

11 мај
2003
18:30
[7] Фершпед Работнички 100, Поло Трејд 95 Пдж  Спортска сала Градски Парк, Скопје МТВ[8]
Четвртини: 27-28, 24-10, 21-31, 15-18Пдж: 13-8
Пое: Ѓ. Чековски 21
Ско: Т. Симиќ 11
Дод: Г. Самарџиев 9
Пое: П. Јоксимовиќ 33
Ско: Д. Кнежевиќ 11
Дод: повеќемина-2 5
Фершпед Работнички води во серијата, 2-0
13 мај
2003
18:45[7]
[9][10] Поло Трејд 59, Фершпед Работнички 87    Спортска сала Парк, Струмица МТВ
Четвртини: 12-19, 16-23, 17-21, 14-24
Пое: П. Јоксимовиќ 18 Пое: Т. Симиќ 25
Фершпед Работнички води во серијата, 3-0
16 мај
2003
19:00[9]
[11][12] Фершпед Работнички 116, Поло Трејд 77    Спортска сала Градски Парк, Скопје МТВ
Четвртини: 29-19, 19-18, 33-16, 35-24
Пое: Т. Симиќ 20
Ско: Т. Симиќ 10
Дод: Г. Самарџиев 10
Пое: П. Јоксимовиќ 21
Ско: П. Јоксимовиќ 5
Дод: Е. Богоев 3
Фершпед Работнички ја освоил серијата, 4-0

Наводи уреди

Надворешни врски уреди