Прва македонска кошаркарска лига 1997/98 - Разигрување

Првата македонска кошаркарска лига 1997/98 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 1997/98. Разигрувањето го освоил Годел Работнички и така станал првак на сезоната.

ФиналеУреди

(1) Годел Работнички против МЗТ АеродромУреди

мај
1998
[1] Годел Работнички 84, МЗТ Аеродром 81    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Годел Работнички води во серијата, 1-0
мај
1998
[1] МЗТ Аеродром 67, Годел Работнички 65    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Израмнета серијата, 1-1
мај
1998
[1] МЗТ Аеродром 50, Годел Работнички 53    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Годел Работнички води во серијата, 2-1
мај
1998
[1] Годел Работнички 62, МЗТ Аеродром 65    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Израмнета серијата, 2-2
мај
1998
[1] Годел Работнички 92, МЗТ Аеродром 89    Спортска сала Градски Парк, Скопје МТВ 2
Четвртини: 40-33, 52-56
Годел Работнички ја освоил серијата, 3-2

НаводиУреди

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 МТВ 2 (25 март 2020). „RABOTNICKI - MZT (1998 GODINA - 5. NATPREVAR FINALE)“. канал Stari Natprevari на Youtube. Посетено на 31 март 2020.