Прва македонска кошаркарска лига 2003/04 - Разигрување

Првата македонска кошаркарска лига 2003/04 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2003/04. Разигрувањата започнале на 4 мај, а завршиле на 24 мај 2004 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил Фершпед Работнички и така станал првак на сезоната.

Костур уреди

  Полуфинале Финале
                                   
  1  МЗТ Аеродром 2000 76 83 88 - -  
4  Вардар Осигурување 70 93 81 - -  
  1  МЗТ Аеродром 2000 82 64 77 76 - -
  2  Фершпед Работнички 90 74 75 91 - -
2  Фершпед Работнички 87 73 94 - -
  3  Неметали Огражден 67 70 66 - -  

Полуфинале уреди

(1) МЗТ Аеродром 2000 против (4) Вардар Осигурување уреди

Поради подобар меѓусебен биланс во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за МЗТ Аеродром 2000.

4 мај
2004
19:00[1]
[2][3] МЗТ Аеродром 2000 76, Вардар Осигурување 70    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 17-20, 19-17, 22-20, 18-13
Пое: Д. Димов 18
Ско: Ѓ. Талевски 9
Дод: Д. Караџовски 6
Пое: С. Петровски 18
Ско: З. Гоцевски 11
Дод: Д. Мираковски 4
МЗТ Аеродром 2000 води во серијата, 2-0
7 мај
2004
19:00[4][5]
[6][7] Вардар Осигурување 93, МЗТ Аеродром 2000 83    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 17-20, 19-17, 22-20, 18-13
Пое: С. Петровски 31
Ско: З. Гоцевски 10
Дод: Д. Мираковски 12
Пое: Ѓ. Војновиќ 20
Ско: Ѓ. Војновиќ 5
Дод: Ѓ. Књазев 5
МЗТ Аеродром 2000 води во серијата, 2-1
10 мај
2004
[8][9] МЗТ Аеродром 2000 88, Вардар Осигурување 81    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 27-23, 19-13, 19-26, 23-19
Пое: Ѓ. Војновиќ 23
Ско: Ѓ. Талевски 8
Дод: Д. Димов 4
Пое: повеќемина-2 16
Ско: З. Гоцевски 8
Дод: Д. Мираковски 5
МЗТ Аеродром 2000 ја освоил серијата, 3-1

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

(2) Фершпед Работнички против (3) Неметали Огражден уреди

5 мај
2004
19:00[10]
[4][5] Фершпед Работнички 87, Неметали Огражден 67    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 20-13, 18-17, 22-22, 27-15
Пое: Т. Гечевски 28
Ско: Т. Гечевски 12
Дод: Г. Самарџиев 13
Пое: Т. Грнчаров 15
Ско: Т. Грнчаров 6
Дод: С. Маџунков 4
Фершпед Работнички води во серијата, 1-0
7 мај
2004
19:00[4][5]
[6][7] Неметали Огражден 70, Фершпед Работнички 73    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 29-16, 8-24, 11-17, 22-16
Пое: М. Кмезиќ 16
Ско: Т. Грнчаров 6
Дод: С. Маџунков 6
Пое: Т. Гечевски 22
Ско: Т. Гечевски 10
Дод: Г. Самарџиев 5
Фершпед Работнички води во серијата, 2-0
10 мај
2004
[8][9] Фершпед Работнички 94, Неметали Огражден 66    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 23-11, 22-20, 33-19, 18-16
Пое: Д. Тасовски 25
Ско: Т. Симиќ 9
Дод: Г. Самарџиев 5
Пое: И. Цаниќ 18
Ско: М. Кмезиќ 8
Дод: Т. Грнчаров 3
Фершпед Работнички ја освоил серијата, 3-0

Финале уреди

(1) МЗТ Аеродром 2000 против (2) Фершпед Работнички уреди

Поради подобар меѓусебен биланс во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Фершпед Работнички.

15 мај
2004
18:00
[11][12] МЗТ Аеродром 2000 82, Фершпед Работнички 90    Спортска сала Јане Сандански, Скопје МТВ[13]
Четвртини: 22-29, 12-14, 14-21, 34-26
Пое: Д. Димов 18
Ско: Ј. Здравевски 7
Дод: Ѓ. Књазев 3
Пое: А. Димитровски 25
Ско: Т. Симиќ 14
Дод: Г. Самарџиев 3
Фершпед Работнички води во серијата, 2-0
18 мај
2004
20:00
[14][15] Фершпед Работнички 74, МЗТ Аеродром 2000 64    Спортска сала Градски Парк, Скопје МТВ[11]
Четвртини: 24-21, 20-9, 15-20, 15-14
Пое: Т. Гечевски 27
Ско: Т. Гечевски 15
Дод: Г. Самарџиев 6
Пое: Ѓ. Књазев 18
Ско: Ѓ. Талевски 8
Дод: Ѓ. Војновиќ 4
Фершпед Работнички води во серијата, 3-0
21 мај
2004
19:00[14]
[16][17] МЗТ Аеродром 2000 77, Фершпед Работнички 75    Спортска сала Јане Сандански, Скопје МТВ
Четвртини: 24-13, 18-24, 14-19, 21-19
Пое: Д. Димов 27
Ско: Ѓ. Војновиќ 7
Дод: Ѓ. Књазев 7
Пое: Т. Симиќ 23
Ско: Т. Гечевски 15
Фершпед Работнички води во серијата, 3-1
24 мај
2004
[18][19] Фершпед Работнички 91, МЗТ Аеродром 2000 76    Спортска сала Градски Парк, Скопје МТВ
Пое: Т. Гечевски 25
Ско: Т. Гечевски 12
Дод: Г. Самарџиев 10
Фершпед Работнички ја освоил серијата, 4-1

Наводи уреди

 1. МЗТ и Вардар осигурување ја отвораат серијата vest.com.mk 4 мај 2004
 2. Караџовски погаѓаше кога најмногу требаше dnevnik.mk 6 мај 2004
 3. Зорт, па тоалет за удвојување на водството vest.com.mk 6 мај 2004
 4. 4,0 4,1 4,2 Гечевски кобен за струмичани dnevnik.mk 7 мај 2004
 5. 5,0 5,1 5,2 Шампионот лесно до првиот бод vest.com.mk 7 мај 2004
 6. 6,0 6,1 „Штрковите“ и „шпедитерите“ со предност dnevnik.mk 10 мај 2004
 7. 7,0 7,1 "Шпедитерите" на победа до финалето vest.com.mk 10 мај 2004
 8. 8,0 8,1 Ф. Работнички и МЗТ во финалето dnevnik.mk 11 мај 2004
 9. 9,0 9,1 "Вечните" по шести пат за титулата vest.com.mk 11 мај 2004
 10. Денеска на спортските терени vest.com.mk 5 мај 2004
 11. 11,0 11,1 Шампионот со една нога се поткачи на престолот dnevnik.mk 18 мај 2004
 12. Кусата летна бура преслаба за шампионот vest.com.mk 18 мај 2004
 13. МЗТ со повеќе бекови, а Фершпед повисок dnevnik.com.mk 15 мај 2004
 14. 14,0 14,1 Единаесетта епизода од серијата кошмари за МЗТ? dnevnik.mk 21 мај 2004
 15. Работнички уште утре би можел да слави vest.com.mk 20 мај 2004
 16. Запрена серијата победи на Андоновски dnevnik.mk 24 мај 2004
 17. Победникот не се радуваше, поразениот не тагуваше vest.com.mk 24 мај 2004
 18. МЗТ по шести пат жртва на "вечниот" првак dnevnik.mk 25 мај 2004
 19. Фершпед Работнички ја раситни "дваесетката" vest.com.mk 25 мај 2004

Надворешни врски уреди