Прва македонска кошаркарска лига 1999/00 - Разигрување

Првата македонска кошаркарска лига 1999/00 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 1999/00. Разигрувањата започнале на 29 април, а завршиле на 31 мај 2000 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од регуларниот дел на сезоната. Разигрувањето го освоил Никол Ферт и така станал првак на сезоната.

Костур уреди

  Полуфинале Финале
                             
  1  Никол Ферт ?? 60 ??  
4  Куманово ?? 69 ??  
  1  Никол Ферт 82 70 ?? ?? ??
  3  Годел Работнички 81 75 ?? ?? ??
2  МЗТ Аеродром ?? 64 -
  3  Годел Работнички ?? 69 -  

Полуфинале уреди

(1) Никол Ферт против (4) Куманово уреди

29 април
2000
19:00[1]
Никол Ферт ??, Куманово ??    Спортска сала Младост, Гостивар
Никол Ферт води во серијата, 1-0
3 мај
2000
[2] Куманово 69, Никол Ферт 60    Спортска сала Младост, Гостивар
Четвртини: 35-24, 34-36
Пое: Глишовиќ 21
Ско: Глишовиќ 20
Дод: Г. Димитријевиќ 8
Пое: Б. Јоловиќ 24
Ско: Сучевиќ 6
Дод: Ј. Сичиќ 2
Израмнета серијата, 1-1
6 мај
2000
17:00[2]
Никол Ферт 73, Куманово 55    Спортска сала Младост, Гостивар
Никол Ферт ја освоил серијата, 2-1

(2) МЗТ Аеродром против (3) Годел Работнички уреди

29 април
2000
19:00[1]
МЗТ Аеродром ??, Работнички ??    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Годел Работнички води во серијата, 1-0
3 мај
2000
[2] Работнички 69, МЗТ Аеродром 64    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 33-30, 36-34
Пое: М. Куртовиќ 25
Ско: Б. Нешовиќ 8
Дод: М. Куртовиќ 5
Пое: Д. Гаштарски 23
Ско: С. Станковиќ 10
Дод: Ѓ. Војновиќ, А. Књазев 3
Годел Работнички ја освоил серијата, 2-0

Финале уреди

(1) Никол Ферт против (3) Годел Работнички уреди

13 мај
2000
[3] Никол Ферт 82, Годел Работнички 81 Пдж  Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,500
Четвртини: 39-37, 34-36Пдж: 9-8
Пое: Т. Гечевски, Ј. Сичиќ 21
Ско: Б. Јоловиќ 11
Дод: Ј. Сичиќ 8
Пое: Б. Нешовиќ 27
Ско: Т. Симиќ 8
Дод: М. Куртовиќ 8
Никол Ферт води во серијата, 1-0
17 мај
2000
[4] Годел Работнички 75, Никол Ферт 70    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 1,500
Четвртини: 28-37, 47-33
Пое: М. Куртовиќ 25
Ско: Б. Нешовиќ 7
Дод: М. Куртовиќ 7
Пое: Ј. Сичиќ 18
Ско: Т. Гечевски 11
Дод: М. Сотировски, Ј. Сичиќ 4
Израмнета серијата, 1-1
21 мај
2000
Никол Ферт ??, Годел Работнички ??    Спортска сала Младост, Гостивар
Никол Ферт води во серијата, 2-1
24 мај
2000
Годел Работнички ??, Никол Ферт ??    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Израмнета серијата, 2-2
31 мај
2000[5]
Никол Ферт ??, Годел Работнички ??    Спортска сала Младост, Гостивар
Никол Ферт ја освоил серијата, 3-2

Наводи уреди

  1. 1,0 1,1 „Еден финалист ќе биде дебитант“. dnevnik.com.mk. 29 април 2000. Посетено на 4 јуни 2017.[мртва врска]
  2. 2,0 2,1 2,2 "Кожарците" чекор поблиску до осмата титула“. dnevnik.com.mk. 5 мај 2000. Посетено на 4 јуни 2017.[мртва врска]
  3. „Николферт поведе по возбудлив меч со продолжение“. dnevnik.com.mk. 16 мај 2000. Посетено на 4 јуни 2017.[мртва врска]
  4. „Сотировски повреден со предмет фрлен од публиката“. dnevnik.com.mk. 19 мај 2000. Посетено на 4 јуни 2017.[мртва врска]
  5. „КСМ даде налог мечот да се игра в среда“. dnevnik.com.mk. 27 мај 2000. Посетено на 4 јуни 2017.[мртва врска]