Знамиња во Азија

список на статии на Викимедија
Азија.

Ова е галерија на знамиња во Азија. Во оваа листа се вклучени меѓународно признатите држави и зависни самоуправувачки територии.

Средна АзијаУреди

Источна АзијаУреди

* држава со ограничена меѓународна признаеност или зависна самоуправувачка територија.

Југоисточна АзијаУреди

* зависна самоуправувачка територија.

Јужна АзијаУреди

Југозападна АзијаУреди

* држава со ограничена меѓународна признаеност.

Северна АзијаУреди

ПоврзаноУреди