Националното знаме на Грузија е знаме со пет црвени крста на бела основа. Знамето е ставено повторно во употреба на 14 јануари 2004, после 500 години. Знамето било официјално знаме на средновековното кралство Грузија.


Знаме на Грузија
}}
Употреба граѓанско, државно и пловно знаме граѓанско и државно знаме, граѓанска и државно поморско знаме
Сразмер 100:147
Усвоено 25 јануари 2004
Опис бело знаме на кое има приказ на црвен крст кој се протега низ целата површина. Во четирите кантони има по еден црвен крст.[1]
}}
Варијанта на знамето на Грузија
Употреба морнаричко знаме военоморнаричко знаме
Сразмер 2:3
Усвоено 2004
Опис Сино знаме со приказ на црвен крст и бели ленти кои се протегаат од сите агли, дијагонално низ знамето.
}}
Варијанта на знамето на Грузија
Употреба воено знаме воено знаме
Усвоено 2004
Опис Ист дизајн како и државното знаме но со обратен распоред на боите. Во средината е прикажан симболот на Министерството за одбрана на Грузија.
}}
Варијанта на знамето на Грузија
Сразмер 2:3
Опис Црвен крст низ целата површина, додека во кантоните има по еден син и еден бел триаголник.

Историски знамиња уреди

Наводи уреди

  1. Претседателски декрет на Грузиј, бр. 31 од 25 јануари 2004.

Поврзано уреди