Добре дојдовте!

Здраво, NickyMKD, и добре дојдовте на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, погледајте ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата разговорна страница, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојдовте! --Kiril Simeonovski (разговор) 22:10, 15 ноември 2011 (CET)Одговори

Уредување

уреди

Здраво. Најпрво би сакал да Ви посакам топло добредојде на Википедија на македонски јазик. Забележав некои од Вашите уредувања и мислам дека се одлични и содржините кои ги додадовте се од корист за нашите читатели. Би Ви посочил дека е добро некои поими да се прикажуваат како врски, што се прави преку употреба на петтата алатка од лево кон десно во горниот алатник. Доколку имате и други прашања слободно прашајте ме, пишувајќи ми на мојата разговорна страница, слично како што ви пишувам сега и јас (потписот се додава со четвртата алатка од лево кон десно, односно со записот --~~~~). Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:19, 15 ноември 2011 (CET)Одговори

Наградени сте!

уреди
  Награда за трудољубивост
Ова е една награда за Вашите придонеси во областа на географијата.:) Kiril Simeonovski (разговор) 21:30, 1 јуни 2012 (CEST)Одговори

Јубилејна статија

уреди

Здраво. Известување дека во тек е гласањето за избор на јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:08, 20 јули 2012 (CEST)Одговори

Интервики

уреди

Здраво NickyMKD. Би те замолил да додаваш интервики на статиите кои ги создаваш, како и да ги категоризираш. Ова посебно се однесува на населените места во Франција. Доколку ти треба некаква помош, слободно прашај ме. Поздрав--Тиверополник (разговор) 00:32, 22 јули 2012 (CEST)Одговори

Здраво. Би се надоврзал за да ти кажам дека е пожелно секоја од статиите да започнува до здебелени букви и, со оглед на тоа што твоите статии имаат прилично ист концепт, вториот пасус да го ставаш под насловот Географија (тоа се прави со додавање на два знака „=“ од двете страни на зборот). Поздрав Kekev (разговор) 01:32, 23 јули 2012 (CEST)Одговори

Додавање на заштитен материјал

уреди

Здраво, NickyMKD. Те молам, престани да додаваш материјал во статиите кој е копиран од igeografija.mk. На дното од тој сајт пишува © 2012 ИГЕО-ПОРТАЛ, што значи дека е заштитен текстот и дека не можеме да го користиме.

Сопствениците на најголемиот број текстови и слики од страниците по интернет ги имаат ограничено правата за нивно копирање и користење (најдолу може да се најде знакот ©). Ова значи дека не може да ги употребиме на Википедија без јасно истакната дозвола од нивниот автор или сопственик. Без дозвола смеат да се копираат само материјали кои се во јавна сопственост — ова подразбира дека повеќето страници и слики на интернет не се дозволени за копирање на Википедија.

Ти благодарам за разбирањето, а ако имаш прашања, слободно обрати ми се. Во иднина, слободно дополнувај ги статиите, ама без копирање од други сајтови :) --Brainmachine (разговор) 02:46, 9 август 2012 (CEST)Одговори

Совет

уреди

Здраво ники како си :) Браво за твоите придонеси во областа на географијата. Сакам да те замолам на новите статии што ги правиш да додаваш интервики.

Тоа се става на крај од статијата под категории и најлесно да се стави е да се копира од англиската википедија и потоа да се додаде и англискиот јазик над es. Пример en:Име_на_статија. И уште нешто.. кога ќе напишеш нова статија оди во статијата за разговор и додај го шаблонот за РАЗГОВОР {{}} СЗР внатре во заградите. Поздрав се надевам ме разбра доколку нешто не е јасно прашај :)

M4r51n (разговор) 01:52, 11 август 2012 (CEST)Одговори

Здраво Никола. Гледам Мартин те посоветувал во однос на интервикито, но во твоите статии истото е повторно изоставенос. Би те замолил да припазиш на тоа бидејќи покрај одличните уредувања тоа е единственото нешто што недостасува. Слободно можеш да погледнеш како јас го направив тоа во статиите за Зеланд и Рингстед. Поздрав Kekev (разговор) 22:15, 15 август 2012 (CEST)Одговори

Уредувач

уреди

Здраво, Никола. Поради одличните уредувања во последно време и извонредната активност во уредувањето на нови и квалитетни статии, решив да те унапредам во „уредвач“. Со тоа, сите уредувања коишто ќе ги правиш отсега ќе бидат автоматски проверени. Се надевам дека ќе продолжиш со активното уредување и понатаму. Поздрав и пријатна работа.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:57, 19 август 2012 (CEST)Одговори

Наградени сте!

уреди
  Уредничка награда
Повторно награда за одличните придонеси од областа на географијата, но овој пат и за содржајноста и квалитетот на статиите. Продолжете само така и понатаму. Има уште многу статии за уредување кои ни недостасуваат.:) Kiril Simeonovski (разговор) 01:55, 24 август 2012 (CEST)Одговори

Избор на јубилејна статија

уреди

Здраво. Само потсетување дека е во тек гласањето за избор за јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:05, 29 август 2012 (CEST)Одговори

E-mail

уреди

Здраво имењак :) Сакам само да ти кажам дека не е препорачливо да се остава така мејл (поради превенција на лични податоци и спемови) па можеш или да го тргнеш или да го напишеш нешто слично на: ivanovskinikola96 ет gmail точка com или пак не го менувај воопшто. Ова е само мал совет, не е ништо страшно.--Никола Стоіаноски 01:36, 31 август 2012 (CEST)Одговори

Филм

уреди

Здраво. Најпрвин добредојде. Ти пишувам во врска со едно скорешно барање на селската чешма. Гледам дека е од областа на филмот. Ние од неодамна го реактивиравме проектот за филм. Доколку сакаш да ни се приклучиш само следи ги упатствата и слободно. Јас го „водам“ проектот така што можеш да ми се обратиш мене ако имаш некакво прашање или на кого сакаш друг. Огромен поздрав. --Макс(разговор) 19:58, 12 септември 2012 (CEST)Одговори

Википедија:ВикиПроект Филм

Секако благодарам, јас имам неколку уредувања за поновите американски филмови. Некои од нив кога би се превеле од оргиналното име на македонски јазик, имаат малку поинакво име, или се губи смислата на самиот филм, додека некои од тие филмови телевизиите има даваат свои преводи, кои немаат врска со оргиналниот наслов. Тоа понекогаш малку ме буни.

Поздрав! -- NickyMKD (разговор) 22:08, 10 септември 2012 (CEST)Одговори

Јубилејна статија

уреди

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:02, 18 септември 2012 (CEST)Одговори

Наградени сте!

уреди
  Уредничка награда
Само така! Никола Стоіаноски 17:56, 6 октомври 2012 (CEST)Одговори

Наградени сте!

уреди
  Награда за трудољубивост
Навистина се добри статиите за хемиските елементи. Убаво што некој почна и нив да ги уредува. Вик Ретлхед (разговор) 18:23, 26 декември 2012 (CET)Одговори

И среќен роденден, со задоцнување.--Вик Ретлхед (разговор) 18:25, 26 декември 2012 (CET)Одговори

Наградени сте!

уреди
  Заслуги за Македонија
Ова признание е од мене за вложениот труд и мака во изработка на статијата Географија на Македонија. Кирил во секое време ќе ти ја додели заслужената потврда за избрана содржина. Вик Ретлхед (разговор) 18:52, 28 јануари 2013 (CET)Одговори

Географија на Македонија

уреди
  Статијата Географија на Македонија, која Вие ја проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Секоја чест за статијата! Навистина е извонредна.--Kiril Simeonovski (разговор) 02:25, 1 февруари 2013 (CET)Одговори

Наградени сте!

уреди
  Општа награда
За Труд. Проф. д-р Игор Јанев (разговор) 23:22, 11 февруари 2016 (CET)Одговори

Наградени сте!

уреди
  Општа награда
За Труд. Проф. д-р Игор Јанев (разговор) 00:26, 12 февруари 2016 (CET)Одговори

Уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2017“

уреди

Во тек е спроведувањето на меѓународниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2017“, кој учествуваат мноштво земји од Средна и Источна Европа, за чии земји недостигаат бројни статии на Википедија на македонски јазик. Помогни и приклучи се во спроведувањето на овој уредувачки натпревар со пишување на дел од предложените статии од самите организатори, со што значително би се подобрил квалитетот на самата Википедија. За натпреварот се обезбедени награди. Прочитајте ја самата проектна страница, а за сите прашања стојам на располагање. Поздрав, Ehrlich91

Помогнете да се зголеми квалитетот на нашата Википедија

уреди

Здраво, од 25 септември (утре) започнува нов уредувачки натпревар насочен кон зголемување на општиот квалитет на нашата Википедија преку подобрување и средување на сите можни статии кои се обележани со посебни шаблони за средување. Помогнете да го зголемиме квалитетот на нашата Википедија. За најдобрите тројца уредници, како и за најдобрата статија подобрена во текот на натпреварот, обезбедени се награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. --MediaWiki message delivery (разговор) 15:52, 24 септември 2017 (CEST)Одговори

Уредувачки натпревар за вулкани

уреди

Здраво, во текот на целиот декември се одржува уредувачки натпревар насочен кон пишување статии за вулкани од сите земји во светот, со што би се зголемил опфатот на нашата Википедија на оваа тема. За најдобрите тројца уредници, како и за најдобрата статија и за оној кој ќе напише најмногу статии за вулкани од различни земји, обезбедени се награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. --MediaWiki message delivery (разговор) 18:11, 4 декември 2017 (CET)Одговори

1000 статии што секоја Википедија мора да ги има

уреди

Здраво, во текот на од 5 февруари до 4 март ќе се уредувачки натпревар со цел создавање и подобрување на статии на тема „1000 статии што секоја Википедија мора да ги има“. Според овој критериум, македонската Википедија се наоѓа на 37. место и целта на натпреварот е да го подигнеме квалитетот на нашата Википедија, создавајќи и подобрувајќи статии кои се оценети како неопходни од целокупната заедница. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:54, 31 јануари 2018 (CET)Одговори

Почеток на регионалниот натпревар СИЕ Пролет 2018

уреди

Здраво, во текот од 21 март до 31 мај ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2018“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:14, 19 март 2018 (CET)Одговори

Земете учество во натпреварот за средување на статии на нашата Википедија

уреди

Здраво, еден месец со почеток од 1 септември ќе трае уредувачкиот натпревар „Временски периоди“, чија цел е да се средат илјадниците постоечки статии поврзани со години, векови, години во области и слично. За натпреварот се обезбедени и награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 21:00, 2 септември 2018 (CEST)Одговори

Регионален натпревар СИЕ Пролет 2019

уреди

Здраво, во периодот од 21 март до 20 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2019“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.

Да ги средиме статиите за државите во светот

уреди

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Држави во светот“ и да ги подобриме статиите за државите во светот во периодот од 1 до 31 јули, со кој сакаме да ги подобриме статиите за државите во светот на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 16:44, 29 јуни 2019 (CEST)Одговори

Нов уредувачки натпревар

уреди

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Автомобили“ и да создадеме повеќе статии за автомобилските модели во периодот од 20 септември до 19 октомври, со кој сакаме да создадеме нови содржини за оваа тема на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 22:35, 17 септември 2019 (CEST)Одговори

Ракомет

уреди

Здраво, како што во Македонија е особено популарен ракометот, а темата на Википедија е доста слабо покриено, дојдовме до идеја да организираме уредувачки натпревар на тема „Ракомет“, со цел да ги подобриме постоечките статии, но и да создадеме нови. Натпреварот ќе се одржува цел декември. Има обезбедено награди за учество во натпреварот. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земи учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 12:23, 30 ноември 2019 (CET)Одговори

Земи учество во СИЕ Пролет 2021

уреди

Здраво, во периодот од 1 до 30 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2021“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.MediaWiki message delivery (разговор) 21:03, 3 април 2021 (CEST)Одговори