Мелеагар

(Пренасочено од Мелегар)

Мелегар, брат на Птоломеј Керавн, а син на Птоломеј I Сотер, бил крал на Македонија. Дошол на власт во 279 п.н.е., но владеел само два месеца пред да биде тргнат од престолот.

Претходник
Птоломеј II Керавн
Крал на Античка Македонија
279 п.н.е.
Наследник
Антипатар II Етезиј